søndag 28. september 2014

Jo, men han har jo i det minste hale!

Hanse-mann ønsket seg så ille en Staffordshire Bull Terrier valp. Hans foreldre lovet ham å se på saken. En dag kom pappa hjem og viste et bilde av et dyre-embryo. Han sa: "Dette er din Hanse-mann. Dette er gaven fra din far og din mor". Hans ble glad. Endelig skulle han få sin etterlengtede Staffe valp.

5 uker senere kom far med et nytt bilde. Embryoet hadde vokst. Det hadde hale. Det hadde 4 bein. Det hadde ører, et hode og en karakteristisk hale. Hanse-mann var henrykt. Han hadde allerede gitt dyret navn. Tispen skulle hete "Sofie". Han hadde bestemt seg. Tispen var oppkalt etter den vakreste jenta i klassen.

Nedturen var endeløs. Far hadde kommet hjem. Det var slettes ikke en Staffe-valp han holdt i hendene sine. Det var en rotte.

"Jo, men den har jo i det minste en hale", forsøkte far seg. "Han har jo 4 bein, hode, ører, pels og du kan jo gå tur med den om du vil". Var det mulig.....Kunne far virkelig ikke se forskjell på en Staffe valp og en Rotte? Om en mengde likhetstrekk eksisterte, var det like fullt 2 forskjellige dyr. 2 VIDT forskjellige dyr. Det ene dyret var et skadedyr vi godt kan utrydde, mens det andre var familiens beste venn.

Det er forskjell på Kristne og "Kristne". Like stor forskjell som det er på "Staffordshire Bull Terriere" og "Rotter". Selv om begge grupper snakker om Jesus, bibelen, Gud, tro, frelse og Sannhet, hjelper det så lite. Det hjelper så lite å si "Jo, men begge har jo i det minste haler".

I noen uker fremover skal vi se litt på hva som kjennetegner den sanne religionen. Det blir viktig for deg å bli med på et slikt studie. Du vil nemlig ha en Staffe valp og ikke noe annet. Det hjelper ikke om den ene i det minste har hale.  (Les: Malaki 3:18)

Ingen kommentarer: