tirsdag 9. september 2014

MIMETAI - umulig å praktisere uten HANDLINGER

Du kan ikke herme kjærligheten inne i hjertet ditt. Du kan heller ikke herme kjærligheten i tankene. Kjærligheten kan ikke bruke ordspråket "Det er tanken bak som teller".  Å herme kjærligheten er å gjøre noe praktisk. 1.Joh.3:18 forteller at vi ikke kan elske "med ord eller med tunge". Johannes sier at det å elske Gud er å elske "i gjerning og sannhet".

I går så vi at vi skulle herme Paulus, som han hermet Jesus, som i sin tur hermet Jehova Gud. Denne kjærlighet er ikke en abstrakt og filosofisk følelse. Gud elsket verden så høyt at han GAV. Det står ikke at "Gud elsket så høyt at han tenkte" eller "Gud elsket så høyt at han følte".  Nei, kjærligheten behøver et objekt for å kunne fungere. Kjærligheten "strekker seg ut og handler". Kjærligheten er alltid aktiv. Kjærligheten er alltid handlingsorientert. Kjærligheten har munn, hender og føtter.

Når noen sier at de elsker Gud og sine medmennesker kan det altså måles. Det måles i handling. Johannes sier: "Dersom noen sier han elsker Gud, men hater sin bror, han er en løgner og Sannheten er ikke i ham" (1.Joh.4:20). Kjærligheten viser seg altså i ren nestekjærlighet. Det var jo dette budet  Jesus sa var HOMOIA med å elske Gud (Se blogg 18.august 2014)

Jesus går såpass langt at han sier: "Dersom dere elsker meg, holder dere mine bud" (Joh.14:15) og "Dette er hva kjærligheten til Gud betyr, at vi holder Hans bud" (1.Joh.5:3). Sier vi at vi elsker Herren, ja da vises det i handling. Så enkelt er det.

Vi vet at Gud elsker oss. Johannes sier: "Når Gud har elsket oss så høyt er vi forpliktet til å elske hverandre" (1.Joh.4:11). Det er altså 2 ting som er viktig: For det første vise praktisk kjærlighet i mot Gud og dernest en praktisk kjærlighet mot mennesker. Hvordan gjør vi det?

Vi gjør det ved å studere Paulus eksempel og Kristi eksempel og herme dem. Hvordan praktiserte de sin kjærlighet i mot Gud og i  mot mennesker? Vel, Bibelen er veldig klar. De viste sin kjærlighet ved å innvie seg til Gud for så på en systematisk, konkret og praktisk måte gjøre hans vilje. En av disse viljene var å forkynne regelmessig for andre (Johannes 4:34 + Apg.26.19-20)

Elsker du Gud? Elsker du mennesker? Flott! Du måler kjærligheten din i gjerninger, ikke i følelser. Praktiser MIMETAI og begynn i dag!


Ingen kommentarer: