lørdag 20. september 2014

Pastor Stefan Christiansen sett i lyse av TTLLE

Den "kristne" avisen Dagen har i dag (20.09.14) trykket en artikkel av Pastor Stephan Christiansen på deres nettsted. Pastor Christiansen forteller at bibelskoleelever han har undervist ikke trodde at Paven var en kristen, men når Stephan fortalte dem at å be en trosbekjennelse gjorde et menneske til en kristen, forsto de fleste at Paven like vel var en kristen bror. Pastor Christiansen var fornøyd med dette. 

Stephan forfekter en interessant hermeneutikk og soteriologi. Han hevder altså at det å be en frelsesbønn gjør et menneske til en kristen. Men er det dette Bibelen egentlig lærer?

Jesus sier: ”Dere er mine venner dersom dere gjør det jeg befaler dere” (Joh.15:14). 1.Joh.2:3-5 sier: ”På dette vet vi at vi kjenner Ham, at vi holder hans bud. Den som sier ”Jeg kjenner Ham”, men ikke holder hans bud, er en løgner og sannheten er ikke i ham.  Guds kjærlighet er i sannhet blir fullendt i dem som holder hans ord. Slik kan vi vite om vi er i ham”. Ser du at det å være en kristen har et kriterium og at dette ikke er knytt opp til en bønn om frelse?

Det å være en kristen handler nemlig ikke om å be en bønn om tilgivelse. Alt begynner med en bønn om frelse, men summen av Guds Ord lærer oss at de som kalles kristne er de som av hjertet har vendt om, angret sine synder og praktiser ”alt det Jesus har befalt oss” (Matt.28:18-20, Jak.1:22, Apg.3:19). 

Men, er ikke dette gjerningskristendom? Selvsagt er det ikke det. Ingen kan fortjene seg til frelse (Ef.2:8-10) Bare ved Jesu blod kan man få tilgivelse (1.Joh.1:7), men å være en kristen er å være en disippel. Det er å ha Jesus som Frelser, ja visst,  MEN også å ha Jesus som HERRE. Stoper det der? Nei. Man må i tillegg aksepterer Jesus som KONGE og LÆRER (Luk.6:46). Man må ta i mot ALLE sider av Jesus, ikke bare 1/6.

Dersom man tror at Jesus bare er frelseren vår forkynner man et budskap som klør i øret. Man forkynner en ”halvsannhet”. Som bibelforkynnere må vi forkynne ”hele Guds Råd” (Apg.20:27). Jeg anbefaler en varmhjertet, menneskekjær, oppriktig og gudfryktig Christiansen til å gjøre nettopp dette.

Når det gjelder kristenheten generelt og kanskje DRKK spesielt må man kunne stille noen relevant spørsmål i lyset av Christiansens artikkel. Spørsmål som vi tidligere har stil her på bloggen, nemlig: Elsker man Jesus når man velger å avtjene militærtjeneste når Jesaja 2:4 sier at man ikke skal det? Elsker man Herren når man bevisst ikke praktiserer påbudet om å forkynne ALT hva Jesus lærte (Matt.28:18-20)? Har man en ekte kjærlighet til Gud i hjertet dersom man godtar umoralsk livsstil i menighetene (1.Kor.6:9-11)? Elsker man Jesus når man ikke ønsker å gjøre opp med falske læresetninger og pengekjære predikanter (1.Joh.2:3-6 – den siste gjelder ikke DRKK da prestene ikke tjener så mye)? Viser menighetens ledere kjærlighet til Gud når man gjør menigheten om til en bedrift og fårene går for lut og kaldt vann (Esekiel 34)? Dersom man ikke ekskluderer de av medlemmene som ikke ønsker å følge Jesus, elsker man Menighetens eier da (1.Kor.5:1-2,6-7,9-12)? Tror man egentlig på Jesus Kristus når man praktiserer bønn til Maria, bønn til døde, lærer om skjærsild, avlat og at Paver kan helbrede etter sin død (Matt.23:8-11, Matt.7:15-27)?


Joda, man kan tolke innlegget vårt som fariseeistisk.  Man kan sikkert tolke det som "religiøst" eller hovmodig. Noen tenker også at dette innlegget var kritisk, dømmende og med en smule besserwisser ånd. Alt jeg spør deg om å gjøre er å sjekke ut hva Bibelen egentlig lærer om dette tema. Slå gjerne opp bibelversene og la de få besvare Christiansens artikkel.

TTLLE er ikke bare viktig. Det er dagsaktuelle bokstaver. Hadde Stephan Christiansen forstått TTLLE hadde han aldri ledet tusenvis av mennesker inn i villfarelse slik han i dag gjør.

Praktiserer du TTLLE?

Ingen kommentarer: