mandag 12. januar 2015

1.Kor.2:13

"Nå har vi ikke fått verdens ånd, men den ånd som er fra Gud, for at vi skal kjenne de ting som Gud i sin godhet har gitt oss"

Paulus sa det så vakkert. Vi skal kjenne de ting som Gud i sin godhet har gitt oss. Kjenner du til dem?

Du er enig med meg i at det hadde vært KATASTROFE dersom du ikke kjente til at du har 3, 6 millioner korner på bankboken din, ikke sant? Tenk hvor mye du hadde gått glipp av?!!?!!??!

Slik er det åndelig også. Du går glipp av så masse ting dersom du ikke har fått med deg hva Gud allerede i sin godhet har gitt.

La oss se på 3 viktige ting

1. Du har allerede fått tilgang til verdens sterkeste kraft. Denne kraften kan gjøre deg til et effektivt vitne (Apg.1:8). Denne kraften kan gjøre deg til verdens herligste person å være sammen med.  (Gal.5:22-23). Benytter du deg av den gaven du allerede har fått tilgang til? Gjør det!

2. En annen ting du kan benytte deg av fordi du allerede har fått det er en god samvittighet. Tenk så delig å leve et helt liv med en renset og god samvittighet! Hvordan kan vi leve i denne "gaven"? Som vi så på Vakttårnstudiet på søndag så vi at Hebreerne 9:14 lærte at Kristi blod renset vår samvittighet. Hvordan? Jo, når vi forsto at Jesus for ca 2000 år siden renset oss fra våre synder og at vi kan leve i denne tilgivelsen og renheten, får vi en god samvittighet. Jesu blod renser oss fra ALLE syndene våre. Det er er en byrde som faller av oss når vi mediterer over dette. Det er en gave!

3. En tredje og siste ting jeg vil vise deg i dag er at du har allerede fått verdens råeste familie. Gud er din pappa. Jesus er din bror og alle dine trossøsken er dine brødre og søstre. Du har familie over alt. Du har familie i over 111000 menigheter verden over. Det råeste av alt er at Jesus har lovet at Dødsrikets porter ikke skal få makt over menigheten (Matt.16:18). M.a.o kommer menigheten du går i aldri til å legges ned eller ødelegges på noen som helst måte. Tenk så trygt du har det. Hvilken gaver har vi ikke fått!


Ingen kommentarer: