tirsdag 27. januar 2015

Israel - folket som skulle være Jehovas Vitner

Dette folket som kom ut fra Abraham var i følge Bibelen et organisert folk. Hvorfor ble de det?  Jesaja 43:21 sier: "Det folket jeg har dannet meg skal forkynne min pris". I vers 10 sier han: "Dere er mine vitner".  Jeremia 30:22 sier han: "Dere skal være mitt folk og jeg skal være deres Gud".

For å kunne være et folk som representerte den Høyeste måtte folket altså være rent. Det måtte være hellig. Det måtte vandre i sannhet, godhet, rettferdighet og rett. Hvorfor? Det skulle jo representere Jehova selv (Mika 4:5)

For å kunne være dette rene folket som bar Guds Hellige Navn (3.Mos.22:32) måtte de få opplæring av Ham som kunne opplære (Jesaja 48:16-17). De måtte bli helliget av Ham som var Hellig (3.Mos.11:44). De måtte skille seg ut fra alle andre nasjoner og ikke ta del i deres skikker (5.Mos.18:9-14).

Hvordan kunne de bli et slikt folk siden de selv ikke var "perfekte"? De ble organisert ned til minste detalj. Israelittene gjorde i ett og alt det Moses fikk beskjed av Jehova å gjøre (2.Mos.12:50). Slik ble de et folk som vandret på Jehovas veier (1.Kong.11:38). Slik fikk de være Guds folk (5.Mos.28:1-13). Dersom de ikke fulgte organiseringen til minste detalj, mistet de Guds godkjennelse (5.Mos.28:14-68)

Som vi ser av bibelversene er det umulig å være Guds folk UTEN å tilhøre Israel, enten ved at man vandret som jøde etter Jehovas forordninger vist gjennom hans ord og hans folk eller ved at man var en "gojim" som ble en proselytt ved å bli omskåret for så å vandre i henhold til Israels lover gitt av Jehova.

Dette folket av jøder og proselytter måtte altså organiseres for å kunne reflektere Jehova. De måtte ha en felles lære. De måtte ha en felles moral. De måtte ha et felles presteskap. De måtte ha felles tro. De måtte ha felles håp. De måtte ha felles hellige bøker. De måtte ha en felles forståelse av bøkene (Nehemja 8:8,12). For å få dette til kunne ikke Gud arbeide med 5 personer i Tyskland,  9 i Tsjekkia og 14 i India. De sanne tilbederne som skulle reflektere alt hva Jehova er og står for måtte nødvendigvis derfor være forent i én og samme organisasjon.

Jehovas Vitner var ett folk. Det var et enet folk. Det var et opplært folk. Et folk organisert av Jehova selv.







Ingen kommentarer: