tirsdag 20. januar 2015

Hvorfor skal du fortsette å lese Bibelen?

Noen ganger kan det virke helt meningsløst å lese Bibelen. Ikke får du det helt med deg og ikke kan du gjenfortelle med egne ord hva teksten handlet om. Når det går dagevis med en slik negativ opplevelse får du bare lyst til å gi opp.

Det skal du ikke. Du skal ikke gi opp. Vet du hvorfor?

La oss se enda en gang på Markus 4: 26-27: "En mann kaster såkornet i jorden. Han sover om natten og står opp når det blir dag. Kornet spirer og vokser seg høyt. Akkurat hvordan det går til vet han ikke. AV SEG SELV bærer jorden frukt..."

Har du tenkt på den tanken? "AV SEG SELV"... Det som er verdt å legge merke til her er at når såkornene kommer i kontakt med jordsmonnet BÆRER KOMBINASJONEN SÅKORN+JORDSMONN FRUKT AV SEG SELV. Tenk noe så fantastisk.  Du har ingenting med prosessene å gjøre. Den eneste arbeidsoppgaven du har er å så inn Rikets såkorn.

Det hele kan sammenlignes med å bli gravid. En kvinne er delaktig i befruktningen. Resten har hun ingen ting med å gjøre. Hun "sover om natten og det blir dag. Magen vokser av seg selv".

Det er derfor du skal fortsette med å lese Bibelen. Akkurat som et barn vokser inne i sin mors mage av seg selv slik vokser Guds Ords frukt inne i deg. Hvordan det hele går til aner du ikke. Det eneste du vet er at når du står opp har jorden båret den frukt du har sådd.

Det er derfor du skal fortsette å lese Bibelen uansett følelser. Uansett omstendigheter. Uansett hva andre tror, mener og synes. Du er nemlig en åndelig bonde som VET hva du holder på med...



Ingen kommentarer: