torsdag 15. januar 2015

Kraften i Ordet

I går så vi på hvilken holdning du skulle ha til det ordet du leste. Det var ikke menneskers ord, men Guds. I dag skal vi kort bare sitere 3 vers om selve den kraft Guds Ord har.

1. Guds Ord er levende og utfolder kraft (Hebr.4:12).
Den boken du nå velger å lese litt i hver eneste dag er ikke tørre ord på et papir. Det er en overnaturlig bok som lever. Det er liv i ordene. Disse ordene utfolder kraft. Det greske ordet for "utfolder kraft" er ENERGES, altså energi.  Når du leser Bibelen leser du en levende bok som gir deg energi. Tenk noe så fantastisk. Vi kunne ikke si det samme med telefon katalogen, kunne vi vel?

2. Mine ord er ånd og liv (Joh.6:63)
Når vi studerer Guds Ord og Jesu lære vil vi ikke bare få energi. Vi blir fylt av det Jesus sier hans ord er fylt av, nemlig ånd og liv. Hva er ånd? Ånd er Hellig Ånd. Hvilken frukt gir Ånden? Jo, Galaterne 5:21-22 sier at denne ånden gir Kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, trofasthet, godhet, mildhet osv. Men hva med liv? Det greske ordet er "Zoe". Zoe kan i visse sammenheng stå i kontrast til BIOS, som ordet biologi er utledet av. Biologi er læren om livet i organismene. Zoe, på sin side kan stå for Guds form av liv. Bibelen inneholder altså både Guds ånd og Guds liv.

3. Guds Ord skaper (Hebr.11:3)
Når Gud skapte, skapte han ved å snakke ord. Han sa "BLI LYS" og det ble lys. Guds Ord er altså mektig nok til å skape det det er sendt ut for å skape. Jesaja 55:11 sier: "Mitt ord skal ikke vende tilbake til meg med uforrettet sak. Det skal det skal i sannhet utføre det jeg har behag i". Når du nå i dag skal lese bibelen bør du være bevisst på at ordet skaper noe i ditt liv. Hva det skaper og hvordan det skjer i livet ditt skal vi snakke mer om  dagene som kommer.

Kos deg med dynamitten..


Ingen kommentarer: