fredag 30. januar 2015

Kingdom Hall - et passende navn på Guds Nasjons ambassadebygning

Jehovas Vitner vet at de er en nasjon. De har en Konge (Apg.17:7). De har lover og regler (Joh.13:34-35). De har et rettsvesen (Matt.18:15-18). De har samme språk og kultur verden over (Sefanja 3:9). De har et felles undervisningsprogram (Matt.28:20), felles helseprogram (Åp.21:1-4) og en felles regjering (Åp.5:10).

Av den grunn deltar de ikke i politikk. De har allerede en politisk kurs de følger. De har avlagt sin stemme én gang for alle. De venter bare på at deres regjering skal overta verden (Dan.2:44)

Deres Nasjon har sitt hovedkontor i Himlene. Ut i fra dette regjeringsete styrer Kristus sin Nasjon (Mika 4:1-2), men hvordan slår dette seg ut på jorden? Passende nok har Nasjonen kalt sine møtelokaler for Guds Rikes Saler, eller Rikets Sal på norsk. På engelsk kommer betydningen litt klarere frem da det heter "Kingdom Hall".

Guds Nasjon tilber i ambassadebygningen.  Hvorfor? Fordi da er det lettere for alle dem som leter etter Guds Nasjon på jorden å finne dem.

I morgen skal vi snakke litt om alle de millioner av mennesker som har forlatt Babylon den store, men som på grunn av at de har fått organisert religion opp i halsen ikke orker å delta i enda en organisert gruppering av troende. Hva skjer med dem? Hvordan ser Gud på disse?

Ingen kommentarer: