fredag 23. januar 2015

Bygger Gud et organisert folk eller frittstående enkeltindivid?

Jesus bygger enkeltindivid. Enkeltindivid utgjør hans folk. Disse finnes litt her og litt der. Det er hjertesinnstillingen som avgjør om de tilhører Gud eller ei. Det er derfor Økumenikk er Guds plan. Økumenikk samler de som av hjerte ønsker å følge Jesus.  Det er aldri etiketten på flasken som avgjør. Det er hva flasken inneholder.

Dersom vi har en innstilling som dette, skapes enhet. Vi blir venner med alle. Alle blir venner med oss. Vi unngår splittelser. Vi unngår flisespikkeri og sekterisme. Presten Tore Laugerud får illustrere det vakre i økumenikken. På spørsmål om påstanden om at Jesus var eneste veien til Gud svarte han at noen mener det. Andre ikke. Journalistene Birgit Opheim og Silje Rognsvåg spurte da om Kirken kunne leve med et slikt syn. Presten svarte med følgende visdom: "Det er vi nødt til. Hvis ikke er valget kirkesplittelse. Enten må du velge å være i samme båt, eller sette deg i en livbåt og forlate skuta". (Avisen Dagen 24/1-2015)

Hva skal man si?

Er det du har lest ovenfor bibelsk? Millioner av mennesker tror det. Av den anledningn er vi nødt til å studere Ordet. Er det slik at Gud bygger sitt Rike med enkeltindivid som befinner seg i ulike kirkesamfunn og sekter er alt avhengig av våre egne hjerter.

Dersom Gud bygger et organisert folk er alt avhengig av våre hjerter OG at vi blir en del av dette folket. 

La oss bruke noen dager på dette livsavgjørende tema.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du tar nesten motet fra meg du. Det er visst ikke håp for oss enkeltindivid som ikke ønsker eller orker mer av organisert menighetsliv, uansett hvilken "etikett" eller navn de måtte ha.

Får bare håpe Gud ser i nåde til alle oss som har menighetsliv og "et organisert folk" (eller forsøk på sådan) i vrangstrupen.

Disiplene sa...

Hei. Det var slettes ikke meningen å ta motet fra deg. Meningen var å fortelle hva bibelen lærer om tema.

Det er så forstålig at du har organisert religion opp i halsen. Din erfaring er sikkert negativ og du har blitt brent av den. Åpenbaringen 18:4 sier at de som er i babylon "får del av hennes plager" og at de derfor bør løpe ut av denne organiserte religionen.

Du har vår fulle og hele forståelse og sympati!!!!!!

Et spørsmål...Dersom det skulle være slik at Jesus har et folk han leder, ville du ha opplevd usunnheter, stress, kontroll, mas og ting som tapper deg for krefter der?

Anonym sa...

Hei igjen.
Nå er det vel sånn at alle kristne sier seg ledet av Jesus, at de er under den hellige ånds ledelse og at Jesus er deres Herre. Men allikevel så er vi alle preget (noen mer, andre mindre) av at vi er mennesker. Så ja, jeg tror det finnes usunnheter i alle forsamlinger der det finnes mennesker.

Men hva om jeg står utenfor alt det "organiserte"? Er det håp for meg også da, eller må jeg melde meg inn hos JV?

Anonym sa...

PS. Leste det siste innlegget ditt nå, og ser at det kommer et innlegg om det jeg spør om :-) Må bare legge til at jeg ser jo at du kanskje har rett, men jeg tror at Gud også forholder seg til enkeltindivid, men at det er meningen at disse skal være enige, med ett felles mål.

Disiplene sa...

Hei. Det virker som du er en særs oppriktig og ærlig person. Følg med i de neste undervisingsleksjonene.

Alle the best..

/Disiplene