torsdag 1. januar 2015

Hva er meningen med livet?

Ja, så er det noen minutter inn i 2015. Selv befinner vi oss i syden. Rundt oss feirer folk av verden det nye året. Alkoholen flyter, kjolene er kort-kort og musikken dunker høylytt.

Vi unner alle mennesker å ha det gøy. Vi fordømmer ingen selv om vi selv ikke har valgt å feire slik de gjør. Vi bare forstår at vi har forskjellig mål i livet. Forskjellig mål gir forskjellig prioriteringer. Forskjellig prioriteringer gir forskjellig livsstil. Forskjellig livsstil gir forskjellig liv. Forskjellige liv produserer kontraster i hverdagen.

1.Peter 4: 3-4 sier: "Det er nok at dere i den tiden som har gått, har levd slik hedningene vil, i utskeielser, og lyster, i drikking, festing og fyll og i forkastelig avgudsdyrkelse. Nå undrer de seg fordi dere ikke lenger løper med dem i denne strømmen av utskeielser".  Peter er "spot-on".

Men hva er så meningen med livene våre?

Peter forklarer noe avgjørende viktig i neste vers: " Men de skal avlegge regnskap for ham som står klar for å dømme levende og døde". (1.Pet.4:5)

Det er nok her forskjellen ligger. Vi tror at vi står til regnskap. De tror det ikke. Vi lever livene våre i lyset av at vi en dag skal stå til svars for det vi har gjort og det vi ikke har gjort. Dette innebærer at vi også har forstått hva våre liv skal måles opp i mot. Vår rettesnor eller kanon er Guds vilje (1.Joh.2:17).

Ansvaret vi har som mennesker eller meningen med livet er altså å gjøre Guds vilje for livene våre. Det er å fullføre vårt løp (Apg.20:24) Våre venner fra verden tenker: "la oss ete og drikke for i morgen dør vi" (1.Kor.15:52), mens vi tenker: "min mat er å gjøre hans vilje som har sendt meg" (Joh.4:34).

Lyst til å vite hva Guds vilje er for ditt liv? Huk tak i det neste Jehovas Vitne du ser og spør om et gratis bibelkurs. Eller gå inn på wwww.jw.org og bestill gratis bøker eller bibelkurs der.

Husk: Det viktigste du gjør er å fullføre det løp Gud har bedt deg om å løpe. DET er meningen med livet.

Ingen kommentarer: