onsdag 14. januar 2015

Har du rett holdning til Guds Ord?

Så bra at du har bestemt deg for å leve et liv i og av Guds Ord. Det gleder meg stort!

Det vi nå først må klargjøre er hvilken holdning du har til det du leser. Tenker du at Bibelen er skrevet av religiøse genier (Modern-kritisk bibelsyn)? Tenker du at Bibelens forfattere var inspirert av Gud, men ikke selve resultatet av det de skrev (vurderingsteologi)?  Eller tror du at Bibelen inneholder Guds Ord og tanker, men ikke nødvendig vis i alle detaljer (evangelikalsk/liberalt syn)?

Jehovas Vitner tror som Paulus. Han tror at HELE skriften er innåndet av Gud (2.Tim.3:16-17). Vi kaller dette for en verbalinspirasjon. De første kristne tok i mot Ordet som Sannheten fra Gud selv. Da gjør vi det også (Joh.17:17).

1.Tess.2:13 sier: "Da dere mottok Guds Ord som dere hørte av oss, tok dere i mot det, ikke som menneskers ord, men som det i sannhet er, som Guds Ord, som også virker i dere som tror".

Det er en slik holdning vi har overfor Guds Ord, Bibelen. Den er sann fra perm til perm. Den er Guds Ord til oss i dag. Åpenbaringen 22:18-19 advarer til og med om at "vi skal ikke legge noe til eller trekke noe fra ORDENE i denne boken." Hvorfor? Fordi som Peter sier i 2.Peter 1:21: "Mennesker talte ORD fra Gud båret avsted av hellig ånd".

Hva har vi nå sett på? Jo, hvilken holdning skal vi ha til det vi leser. Hvilken holdning er det? Jo, at hvert eneste ord vi leser er inspirert fra Gud selv. Hvilket resultat har dette på oss? Jo, det kommer til "Å VIRKE PÅ OSS SOM TROR" (1.Tess.2:13b)

Det er jo det vi vil oppnå. At Guds Ord virker på oss og former oss til all god gjerning. Med en rett holdning til det du leser, kommer Guds overnaturlige forming til å skje deg (Les: Jes.55:11)



Ingen kommentarer: