onsdag 21. januar 2015

Hvorfor sover bønder om natten?

I Markus 4:26 sier Jesus at bonden sover.  Har du tenkt på hvor fantastisk dette er? Bonden er verken stresset, bekymret eller full av frykt for hvordan ting skal gå. Etter at han har sådd sitt såkorn går han rett og slett fredfull til sengs for å sove. Noe så befriende.

Du behøver heller ikke bekymre deg for noe (Filipperne 4:6). Etter at du har sådd ditt såkorn kan du billedlig sett "gå å legge deg for å nyte en god natt søvn". Du har gjort ditt. Nå gjør jordsmonnet og såkornet sitt. Eller sagt med Paulus ord: "Jeg plantet. Apollos vannet, men Gud gav vekst" (1.Kor.3:6).

Det å bekymre seg er nemlig svært ødeleggende. Bekymringer og frykt kan nemlig kvele den ønskede frukten av så-arbeidet du har gjort. Jesus sier i vers 19: "men dette livets bekymringer kommer inn og kveler ordet slik at det ikke bærer frukt". Det går altså an å kvele Ordet slik at det ikke bærer frukt. Ønsker vi dette? Selvsagt ikke. Vi ønsker jo at det vi har sådd skal få sin høst (Gal.6:7).

For å kunne se høsten må vi altså gjøre som bonden. Vi må sove om natten og ikke stresse og bekymre oss for om livet skal gå bra. Vi skal bare så ordet og nyte høsten.

Å sove om natten illustrerer et prinsipp som kalles TRO (Hebr.11:6, Hebr.11:1, 2.Kor.5:7). Det er et liv i tro Jehova vil vi skal leve. Gjør vi det blir vi rikelig velsignet (Rom.1:16-17).

Ingen kommentarer: