torsdag 29. januar 2015

Hva er vitsen med å skape en nasjon dersom den ikke har en funksjon?

Hva er vitsen å kalle Jehovas Menighet for en NASJON (Ethnos/Laos) om det i realiteten ikke var en Nasjon? (1.Pet.2:9-10). Hva er vitsen med å ha en Konge, dersom det egentlig ikke finnes en konkret Nasjon å være konge over? (Apg.17:7). Hva er vitsen med å si om denne nasjonen at "de skal være ett, liksom du far er i forening med meg og jeg med deg" dersom denne enheten egentlig bare er en tulle enhet som overhode ikke fungerer i praksis? (Joh.17:21). Hva er vitsen med å si om denne Nasjonen at den aldri skal ha splittelser, men "være fast forent i samme sinn og samme tankegang" dersom Nasjonen egentlig er den mest splittede, uenige og tvesinnede organisme på jordens overflate? (1.Kor.1:10)

Nei. Jehovas Nasjon fungerer på ekte. Jesus sier: "Jeg har også andre sauer som ikke er av denne kveen, også dem skal jeg føre. og de skal høre min røst. OG DE SKAL BLI ÉN HJORD OG HA ÉN HYRDE" (Joh.10:16) Når Jesus sier at det skal være 1 hjord, burde vi ikke stole på ham og gi ham rett i det?  Jesus har gjort jobben sin. Gud har ikke løyet. Nasjonen eksisterer!

Det er altså i denne kveen du skal tilbe, ingen annen plass. Nå forstår du sikkert det, ikke sant? Det er jo sammen med Guds hellige folk du hører hjemme, ikke hos organisasjoner som ignorerer Hans Navn, Hans Moral, Hans Oppdrag, Hans Renhet og Hans Kongedømme.

Så hvilken kve er det snakk om? Hva kjennetegner denne Nasjonen? Hvordan finner du den? Vel, vi har drøftet dette inngående i 2014 (f.o.m 28. september 2014 til 16. oktober 2014), men ett skriftsted vitner om noe interessant.

Jesaja 43:10 sa jo som kjent at Jehovas Nasjon i GT skulle være Jehovas Vitner. Når du slår opp i Apg.15:14 kan du lese at den samme guden "har tatt seg ut et folk for sitt navn". Er det ikke interessant? Den nye Nasjonen er også bokstavelig talt Jehovas Vitner. Ser du det?

Siden Jesus også er det mest lojale og det fremste Jehovas Vitne (Åp.3:14) er Nasjonen selvsagt også vitner av ham (Apg.1:8). De går nemlig nøye i hans fotspor (1.Pet.2:21). Å være et Kristi vitne er å vitne sammen med Kristus om at Jehova er den sanne Gud (Matt.11:27)

Hvilken organisert Nasjon er det du tilber sammen med? Er det de som bærer sin Guds navn og forklarer Ham for andre? (Mika 4:5). Om ikke ønsker Jesus at du skal skifte beite...

Ingen kommentarer: