onsdag 28. januar 2015

Fra en nasjon til en annen

Etter et studie av GT (de hebraiske skrifter) er vi nok alle enige i at Jehova hadde en hellig nasjon. En nasjon som var Guds private eiendom (2.Mos.19:5-6). Denne hellige nasjonen skulle reflektere Jehova (Jesaja 43:10) og var derfor organisert ned til minste detalj (5.Mos.7:12-14).

Skulle Gud nå bytte strategi når Israel ikke lenger ønsket å være hans folk? (1.Tess.2:14-16)

Nei. Jehova byttet ikke strategi. Privilegiet av å være Jehovas folk gikk fra en nasjon til en annen. Ikke fra en nasjon til spredte enkeltindivid med ulike oppfattinger om tro, lære, moral, organisering og bibelsyn.

Det finnes en rekke bibelvers som beviser dette. Ett av dem er Matteus 21:43. Her sier Jesus at Guds Rike blir tatt fra jødene og gitt til en annen NASJON (Gresk: ethnos). Et annet vers er 1.Peter 2:9-11 som sier at de første kristne er "En hellig NASJON" (Gresk:ethnos). De som ikke før var Guds folk (Gresk:laos) hadde nå blitt Guds folk (Gresk: laos).

Av alle de 64 gangene Ethnos er skrevet i NT (de greske skriftene) er så og si alle gangene betydningen NASJON. I tillegg brukes Ethnos og Laos om hverandre. Et ugjendrivelig bevis for at Guds nye eiendomsfolk er Hans Nasjon av tilbedere.

Det nye gudsfolket er altså definert som en nasjon slik det gamle Israel var. Det åndelige Israel består av en førstegrøde av jøder og hedninger som har et omskåret hjerte (Rom.2:28-29) De er grener som er innpodet i treet (Rom.11). Tilsammen utgjør disse et åndelig Israel (Åp.7:1-8). Guds Ord har ikke slått feil. For ikke alle som stammer fysisk fra Israel er det virkelige Israel (Rom.9:6). Det virkelige Israel er førstegrøden av de som har Abrahams tro og Kristus som Konge (Galaterne 3:16, 29, Rom.4:12-16)

Når vi nå har sett hvor absurd det var å tro at man var en del av Guds godkjente folk dersom man tilba i egyptiske templer er det ikke unaturlig å trekke den konklusjonen at det er like absurd å tro at man kan være en del av Guds godkjente folk dersom man ikke tilber sammen med Hans NASJON (ethnos/laos) i dag.

I morgen skal vi se bevisene for denne påstanden






Ingen kommentarer: