fredag 9. januar 2015

Martyrer + Islam + Paradis + Jehovas Vitner

Det greske ordet "Martyros" betyr egentlig å være et vitne. I dagligtalen innebærer ordet martyr å være en som dør for sin tro. Jehovas Vitner tror at man kan bli en martyr. Islam tror også på martyrer.

Jehovas Vitner tror på bibelens løfte om et Paradis. Islam gjør det samme, men ut i fra Koranen. Jehovas Vitner tror at Paradiset vil være på jorden, mens Islam tror Paradis er i Himmelen.

Her slutter også fellesskapet, om man i det hele tatt kan kalle det et fellesskap.

I Islam tror man at man kan komme til Paradis dersom man dør som Martyr. Dersom Martyren dør i en hellig krig, uansett livsstil, kommer han eller hun direkte inn i himmelriket. Man dør i Jihad.

Jehovas Vitner tror at dersom noen dør etter selv å ha deltatt i en krig, hellig eller ikke, kommer vedkommende IKKE til å komme til Paradis.

Jehovas Vitner er bundet til å praktisere Kjærlighetsbudet (Joh.13:34-35). Det å få muligheten til å leve evig er uløselig knyttet opp til hvordan man lever, mener Jehovas vitner (1.Kor.6:9-11). Man blir ekskludert fra muligheten av å leve evig dersom man selv gjør seg til en morder, ja til å med å være en hater (1.Joh.3:15-18).

Jehovas Vitner og Islam er altså diametralt ulikt.

Ingen kommentarer: