onsdag 31. desember 2014

Nådde du målet ditt?

I dag har denne bloggen skrevet undervisning hver eneste dag siden 1.januar 2014. Det er 365 andakter på 365 dager. Gud har vært god og trofast som har hjulpet oss til å skrive. Den første og andre januar 2014 skrev vi om målsetninger om å kjenne Jesus. Nådde du den målsetningen? Har du blitt mer kjent med Jesus 2014?

Det å kjenne Gud og kjenne Jesus er IKKE en go-følelse i hjertet. Det er heller ikke ekvivalent med et overnaturlig nærvær eller en metafysisk manifestasjon man ikke kan forklare.

Jesus sier i Matt.7:23: "Jeg har aldri kjent dere, gå bort fra meg dere som praktiserer lovløshet". Jesus kjente altså ikke de som praktiserte lovløshet. Hvordan reagerte disse menneskene på dette? De sa: "Jo, men har vi ikke profetert i ditt navn, drevet ut onde ånder i ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn?".  De trodde det at Jesus skulle kjenne dem fordi de hadde gjort tegn, under og mirakler i Jesu navn. Det gjorde han altså ikke...

Men hva var det som hjalp?

Jesus forklarer "Ikke enhver som sier til meg HERRE HERRE, skal komme inn i Himlenes Rike. MEN DEN SOM GJØR MIN HIMMELSKE FARS VILJE" (Matt.7:21)

For oss i Norge betyr å kjenne noen det å treffe dem, utveksle informasjon og på sikt knytte et mer eller mindre vennskap med dem. Jesus knytter det å kjenne Ham opp i mot det å gjøre Guds vilje. Dette samstemmer med resten av Bibelen, men bryter mot en norsk forståelse av ordet.

Jesaja 1:3 forklarer oss følgende om tema "å kjenne": "En okse kjenner godt sin kjøper, og et esel sin eiers krybbe, men Israel har ikke kjent. Mitt eget folk har ikke oppført seg forstandig".  Israelittene visste at Jehova var deres Gud. De hadde masse kunnskap og innsikt. Like fullt sier Jehova at de ikke kjente ham. Hvorfor? De hadde ikke oppført seg forstandig. Ser du at det å kjenne knyttes opp i mot å gjøre Guds vilje?

Et annet vers som viser oss det samme er Jeremia 2:8 "Ikke engang prestene sa hvor er Jehova. Og de som befattet seg med loven de kjente meg ikke". Hvorfor kjente ikke de lovkyndige Jehova? Hvordan kan prestene som påkaller Jehova ikke egentlig påkalle ham? Gud svarer: "de begikk overtredelser i mot meg, de profeterte ved Baál og vandret etter andre guder".  Igjen er det å kjenne knyttet opp mot å gjøre Guds vilje, ikke kunnskap, opplevelser eller go-følelser i hjertet.

1.Joh.2:3-3 sier: "Og av dette vet vi at vi har lært ham å kjenne om vi fortsetter å holde hans bud. Den som sier Jeg har lært ham å kjenne, men like vel ikke holder hans bud, er en løgner og sannheten er ikke i ham". Enda en gang knyttes det å kjenne Gud og kjenne Jesus opp i mot å gjøre Guds vilje.

Nå er det kanskje lettere for deg å svare på spørsmålet jeg stilte. Nådde du målet ditt i 2014? Om ikke er det heldigvis slik at Jesus kom for oss alle, døde for oss alle og tok syndene for oss alle. Når vi angrer, vender om, ber om tilgivelse strykes samtlige av våre synder ut (Apg.3:19).

Med den informasjonen Bibelen gir oss av ordet "kjenne" kan vi sette oss nye mål i 2015. La oss virkelig lære Jesus å kjenne ved å gjøre Guds vilje. La oss også gjøre Jesus kjent for andre ved å iherdig forkynne om Ham, hva Han har gjort og om Hans Rike (Matt.24:14, Apg.28:30-31)




Ingen kommentarer: