mandag 29. desember 2014

Argumenter for hvorfor Israel ikke er Guds utvalgte folk

Halve kristenheten tror at Israel fortsatt er Guds utvalgte folk. De ofrer tid, penger, reiser og ikke minst møtevirksomhet på få oss andre til å tro at synet på Israel er avgjørende nå i endens tid. Israel vennene kan opptre litt fanatisk. Ofte løsriver de profetier som ble oppfylte 539 f.v.t og legger de inn i vår tid. De argumenterer ofte ut i fra følelser og legger nok mer vekt på nyhetssendingene fra Midtøsten enn den gjengse nordmann.

Disse ivrige, vakre menneskene har fundamentalt feil bibelsyn. Dessverre er det sjeldent vi får snakket med dem om det. Sist jeg var inne i et hus og fikk lest Matt.21:42-45 ble jeg kastet ut igjen i det sekundet jeg spurte om beboeren kunne forklare meg verset.

Vel, når vi først er inne på bibelvers. La oss ta for oss noen som beviser at Israel ikke lenger er Guds eiendomsfolk.

1 = Johannes 1:11-12 + 3:36. Her forteller Johannes at Jesus kom til sitt eget folk, men hans eget folk tok ikke i mot ham. Videre sier Johannes at dersom noen ikke adlyder Guds Sønn vil Guds vrede være over vedkommende og vedkommende vil ikke se livet. Jødene har gjort seg skyld i dette. Er de den kanalen Gud virker igjennom da? Høres dette ut som Gud folk?

2 = Romerne 9:6 + 2.Kor.1:20. I disse versene forteller Paulus oss at Guds Ord og Guds løfter ikke har slått feil. Her sier han at vi må forstå forskjellen på Israel og Israel. Israel etter kjødet er ikke det samme som Israel etter ånden. Det er Israel etter ånden, de som er omskåret på hjertet, som får løftene oppfylt i Kristus, ingen annen plass. Spørsmål: Har Israel etter kjødet fått sine løfter oppfylt ved hjelp av Kristus eller FN?

3 = Matteus 21:42-45. Jesus er soleklar i disse versene. Her sier han ikke at en gruppe av jøder skal miste retten til å representere Guds Rike. Han sier at nasjonen skal miste privilegiet og en annen nasjon få privilegiet.

4 = 2.Mos.19:5-6 + 1.Peter 2:9-10. I disse versene leser vi at Gud gav Israelittene en betingelse for å være Hans folk. De måtte holde Loven. Greide de dette? Nei. Derfor fikk et folk som før ikke var et folk sjansen. Peter forklarer nå at menigheten av førstegrøden nå har blitt dette folket. Han sakser ut 2.Mos.19 og limer det inn i sitt eget brev. Klarere kan det ikke sies.

5 = Åpenbaringen 2:9 + 3:9. Jesus går lengst av alle. Han kaller jødene for løgnere. De hevder at de er ekte jøder, men de bare lyver sier han. De er ikke fra Guds Synagoge. De er fra Satans Synagoge. Hadde noen forkynnere sagt det slik Jesus sier i Åpenbaringen hadde det blitt baluba.Derfor er det passende å spørre; Dersom Jesus sier at Jødene kommer fra Satans Synagoge og ikke Guds, kan de da være Guds utvalgte folk da? Svaret gir seg selv. Ingen fra Satans Synagoge kan være Guds folk.

6 = 1.Mos.12:3 + Gal 3:16. Utallige ganger har vi hørt trusselen: "Velsigner du Israel, blir du velsignet. Men står du ikke opp for Jødene, ja da blir du forbannet". Makan til absurd bibeltolkning. Når man leser 1.Mosebok ser man at Gud snakker om Abraham og hans slekt. Når vi leser fasiten Paulus kom med sier han: "Løftet ble ikke gitt til Abraham og hans ætt som om det gjaldt mange, men til din Ætt som om det gjaldt én. Dette er Kristus". Det er altså ikke Israel etter kjødet Gud sikter til, det er Kristus. Velsigner du Kristus blir du velsignet. Forbanner du Kristus blir du forbannet.

7 = 1.Tess.2:14-16. Her slår Paulus den berømmelige spikeren i kisten. På 2 vers greier han å frem at jødene drepte Jesus. Jødene drepte profetene. Jødene forfølger de kristne. Jødene hindrer de kristne å forkynne. Jødene behager ikke Gud. Jødene fyller sine synders mål og Jødene får smake Guds vrede. Høres det ut som om Paulus mener at Israel er Guds utvalgte folk?

Nå har du fått 7 enkle argument fra Bibelen hvorfor Israel ikke lenger er Guds utvalgte folk. Studer dem. Reflekter over dem og hjelp mennesker rundt deg til å forstå sannheten om Israel.

PS. Et bonuspoeng til slutt: 1.Kor.10:32 forklarer oss at vi ikke skal være til anstøt. Mot hvem skal vi ikke være til anstøt? Paulus svarer: "mot jøder, mot grekere og Guds Menigheter". Vi spør derfor: Dersom Jødene var Guds folk, hvorfor går ikke de under kategorien "Guds Menigheter" i så fall? Svar = Nettopp fordi de ikke er en del av Guds Menigheter. Så enkelt er det.



4 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig gode argumenter!
JV blir jo ikke så rent skjelden møtt med avvisning, ikke minst fra karismatiske troende, grunnet at vi har et slikt bibelsyn og forståelse på dette området som dere beskriver her. Det er derfor oppmuntrende å se at dere som tidligere pinsevenner har fått et så klart bilde av sannheten i dette spørsmålet.

Disiplene sa...

Takk. Det var en sann befrielse!

Anonym sa...

Tror det var Aril Edvardsen (pinsevennen) som i en bok beskrev Israel som "den fjerde personene i guddommen". Tror han hadde tilsvarende syn i dette som det dere har.

Disiplene sa...

Hehe...i så fall måtte "den fjerde personen i guddommen" være sarkasme...

Men om det er sarkasme er vi enig. Det er jo det som folk tror. Israel blir sett på som et frelses avgjørende spørsmål.

Vi ser dette som falsk lære