søndag 28. desember 2014

Det positive ved å ha gjeld.

Det å ha gjeld er aldri forbundet med noe positivt. TV har til og med laget et program de kaller "Luksusfellen". Her ser vi hvordan menn og kvinner står i fare for å ødelegge livene sine fordi de har satt seg selv i bunnløs gjeld.

I disse juletider kan også nyhetssendingene fortelle oss at Ola Nordmann fortsatt tar opp lån for å kunne finansiere julegavekjøpene. Lånene er så store at de ikke greier å betale dem ned til neste jul. Da tase enda nye lån opp. Gjeld er en forbannelse.

På en annen side fortalte Paulus om en gjeld som var en stor velsignelse både for ham selv og menneskene rundt ham. Romerne 1:14 sier: "Jeg står i gjeld både til grekere og barbarer, både til vise og uforstandige". Med andre ord følte Paulus at han skyldte alle slags mennesker ett eller annet. Hva gjorde denne gjelden med Paulus?

Vers 15 forklarer oss hvordan Paulus reagerte på denne gjelden. Her sier han "DERFOR er jeg for min del IVRIG etter å forkynne det gode budskap". Paulus kom ikke på "Luksusfellen". Han fikk ikke besøk av Kronefogden. Isteden ble han ivrig til å nedbetale gjelden. Hvordan? Ved å forkynne det det gode budskap med iver!

Jesus kjøpte oss med sitt dyre blod. Uten ham var vi dødsdømte. Jehova ved Jesus har gjort noe ingen andre kan betale tilbake. Vi står i en bunnløs gjeld både til Jehova og Kristus for deres store kjærlighetsgave (Joh.3:16). Dessuten står vi i en gjeld til alle de som ennå ikke har hørt det gode budskapet. Vi skyller de å fortelle hva Gud har gjort for å redde dem.

Hvordan reagerer vi på denne gjelden? Kan vi reagere som Paulus? Kan vi si på tross av at vi vet at vi ikke kan betale noe tilbake like fullt si: "DERFOR er jeg for min del IVRIG etter å forkynne det gode budskap"?

La oss gjøre det med massiv økt styrke i 2015. (Matt.24:14, Apg.1:8, Matt.28:18-20, 2.Kor.5:18-20)



Ingen kommentarer: