søndag 7. desember 2014

Er det noe som er vakrere og bedre enn ofringer?

"Du aner ingen ting om livet i Gud", "Du burde være fylt av ånden", "Det er så herlig å kunne kjenne kraften", "Det er skikkelig synd på dere Jehovas Vitner - ikke har dere lovsang, ikke faller dere under kraften og ikke har dere møter fulle av liv" - anklagene hagler friskt når vi møter visse typer innenfor kristenheten.

Det er helt i orden. De mener oppriktig det de sier. Det triste er at de er lurt trill rundt av Satan.

"Du skulle ha vært på det siste møtet med Pastor XXXX, heeeelt fantatisk . Tilbedelsen var så sterk og så intens. Guds nærvær var så påtagelig når vi ofret lovets offer til Herren. Herren bare eeeeeelsker at vi tilber ham".

Vent nå litt....

Dette minner meg om hendelsen i 1.Samuel 15. Israelittene ofret dyreoffer til Jehova, men Jehova godkjente dem like vel ikke. Hvorfor? Er det noe som er vakrere og bedre enn ofringer? Ja, det er faktisk det. Jehova sier: "Lydighet er bedre enn offer. Hørsomhet bedre enn fettet av værer".

Visste du at tilbedelse av Gud ikke er sang? Vet du at tilbedelse av Gud ikke er høylytte Hallelujarop? Nei, tilbedelse av Gud ligger i lydighet. Lydighetens offer er det Jehova vil ha. Han vil at vi skal lyde Ham mer enn det som klør i øret.

1. "Gå derfor ut"...nja.... det gjelder vel ikke meg...ikke nå ihvertfall....

2. "Menigheten skal kjennetegnes av innbyrdes kjærlighet. Det skal være samme sinn og samme tankegang og ingen splittelser"...njooo, men det er det ikke lett å få til...vi er jo ikke en sekt...

3. "De som lever ubibelsk og ikke angrer skal ekskluderes"....what??? - nei det er ikke sånn ment..

4. "For intet har dere fått det for intet skal dere gi det videre"...du...vet du ikke at det koster med bibler?

5. "Jehova er mitt navn til evig tid. Det SKAL dere kalle meg fra slekt til slekt, ja til evig tid"...vet du hva...det går like bra å si Herren...ikke bli for opptatt av perifere læresetninger...

6. "Mitt folk skal ikke lenger lære å føre krig"....hehe...hvordan skulle det sett ut i verden da om ikke vi hadde militærmakter som kunne beskytte oss

7. "Bibelen sier at vi skal be til Faderen i Jesu navn"...har du blitt "relliøs"..Gud forstår hva vi mener. Jeg ber til Jesus. Det føles helt rett for meg...

8. "Menigheten skal ledes av kvalifiserte menn i henhold til Paulus sin liste av kriterier"....er det mulig å være så firkantet? Da kan jo ingen lede menigheten...Er du så perfekt kanskje?

9. "Hedenske tradisjoner og skikker skal ikke feires".....dette er tull...det er hva jeg legger i en skikk som er viktig..når jeg har juletre, nisser julestjerner tenker jeg på Jesus..

10. "Bibelen er Guds sannhets ord som skal høres OG følges"...det er såpass mange meninger om ordet slik at vi kan ikke bestemme over andres oppriktige tro. Dette gjør at folk får leve slik de selv vil og slik de selv synes de har samvittighet til å leve. Er vi satt å dømme våre brødre kanskje?

1. Samuel 15:23 fortsetter med å si: "For gjenstridighet er som trolldoms synd og ulydighet er som avgudsdyrkelse.  fordi du har forkastet Herrens Ord har han forkastet deg...".

2 kommentarer:

Lars Paul sa...

Det var mangen punkter her, men tenker ikke å kommentere noen av de.

Tenkte på dette med å være fylt av Ånden.
Jeg tror at som Jesus sa at vi skulle få DHÅ og at han skulle lære oss alle ting. Og at en skulle bli fylt av DHÅ. Her kommer også Skriftene inn som Ånden er inspirert av.
Altså etter min mening er det ikke noe motsetning i være fylt av Ånden og fylt av Ordet. (Ef 5.17-20 og Kol 3.16-17).

Vi har jo historier hvor mennesker har kommet til troen på Jesus etter manifestasjoner av DHÅ, likesom andre har kommet til tro gjennom opplesningen av Skriften. Som Paulus sa i dog en litt annen sammenheng: "Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme. Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme. Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme." (1 Kor 12.4-6

Disiplene sa...

Det er helt rett at ikke bør anse det som en en motsetning dette med å være fylt av ånden og fylt av Ordet.

En sann tilbeder av Jehova Gud er selvfølgelig begge deler. Alt annet er et umulig scenario.

Problemet er når man hevder at man er fylt av Ånden, men ikke gjør det Ordet sier.

Et slikt menneske kaller Johannes for en løgner og sannheten kan umulig være i ham (1.Joh.2:3-6)