fredag 19. desember 2014

Byer i Belgia og egne erfaringer

Hvordan skal vi vekke interesse for det gode budskap? Det er ulike svar på dette spørsmålet. Det eneste vi vet er at vi skal gå ut og undervise alle mennesker (Matt.28:18-20)

So far so good. Ordspråkene 11:30 sier "De vise fanger sjeler". Vi må være vise. Være villig til å bytte agn dersom det behøves. Du fisker ikke hval med "bulle og dupp".

Selv har jeg opplevd det veldig viktig med "Byer i Belgia" strategien. Hva er det? Det handler om å formidle fakta. Religiøse mennesker vet faktiske ikke fakta om døden, treenigheten, Guds hensikt med jorden, at Guds Rike er en regjering, Helvetet etc. For disse er undervisning av fakta sentralt.

På den annen side er "Byer i Belgia" kjempekjedelig for folk flest. De er ikke interessert i fakta om Belgias byer. Det de er interessert i er om DU har vært der og om DU kan fortelle noen historier fra disse byene. DET fenger. DET er interessant. DET er troverdig.

Å fortelle historier FRA byene i Belgia krever 1 ting. At du har vært der. Slik er det også med Sannheten. Det hjelper svært lite å ramse opp fakta dersom det ikke er liv for deg. Du må "ha vært der". Dagens dagstekst (19.12.15) forteller oss at dette er en prosess. Den prosessen er det vel verdt å ta. Dels får vi et eventyrlig liv sammen med vår Far og Hans Menighet på jorden og dels har vi et agn de fleste oppriktige fisker biter på...


7 kommentarer:

Lars Paul sa...

Hei igjen! Dette med å arbeide for en kognitiv omvendelse, er nok en god strategi. Samtidig så har en den troen at det kan kombineres med Ånds og krafts bevis (for å sitere Paulus). Jehova velsigne dere

Disiplene sa...

Hei Lars Paul.

Det greske ordet for omvendelse er METANOEO som mer eller mindre bokstavelig betyr sinns endring.

Så en kognitiv omvendelse er nok boskstavelig talt bibelsk.

Like bibelsk er det at Gud drar mennesker til det som er sant og rett (Joh.6:44-45) og at det gode budskap er en Guds kraft or de som viser tro (Rom.1:16).

Et kajapt spm: Hvor er det Paulus sier at folk blir omvendt ved hjelp av mirakler?

Lars Paul sa...

For å holde tråden fra første kommentar, så vil en begrunne mitt Paulus-sitat om ånds og krafts bevis fra 1 kor 2.4
1 Kor 2.4 sier at Paulus ikke kom til dem med visdoms og overtalende ord, men med Ånds og Krafts bevis.

I 1 Kor 14 så er det beskrevet at f.eks at tungetale er et tegn for de som ikke tror. Og at profetisk tale kan avsløre hva som er i et menneskes hjerte slik at det kommer til tro på Gud.

Og 1 Tess 1.5a sier at Når Evangeliet ble forkynt så skjedde det ikke bare med ord, men også ved kraft.


Legger ved noen vitnesbyrd som kan underbygge om kanskje ikke helt så iallefall delvis

En som jeg kjenner kom inn på møte som ateist, men gjennom budskap i tunger og tydning blir hans liv beskrevet. Han begynner derfor å tro.

I en video fra Kathryn Kuhlman sine møter får vi f.eks se en vitenskapsmann som ikke trodde, komme til tro ved at hans hørsel blir helbredet.

Åndenes magt på dansk viser f.eks hvordan en som ikke trodde ble helbredet fra dobbelsyn på møte med Charles Ndifon.

Og et siste ord fra Bibelen som kan oppsumere litt:
1.Kor 4.20 For Guds rike består ikke ord, men i kraft.

Disiplene sa...

Hmmm...Dersom det er slik, hvorfor går dere ikke fra hus tul hus og systematisk besøker alle mennesker på jorden (les leter opp de fortapte sauene som sitter fast i krattet slik at de ikke kommer selv til dere) for så å praktisere tungetale og mirakler for dem?

Lars Paul sa...

Misjonsbefalingen er en kommando som er gjeldende. Det har du rett i. Desverre så har vi ikke her i Norge ikke vært gode nok til å ta den på alvor.

Når det kommer til dette med systematikk overfor det som har med Ånden å gjøre, så tror jeg det kan bli en blindgate. Da det er viktig at en er i ledelsen og ikke selv prøver å lede. (Fallgrøften på denne siden er svermeri).

Hvis vi ser på Mark 16.15-20 så kan vi se at det ikke bare er snakk om helbredelse og tungetale, men også forkynnelse av evangeliet. For å si det enda klarere: Det er faktisk forkynnelsen som er det Jesus nevner først.
Og i følge Rom 10.14-17 så ser vi at Ordets forkynnelse er veien å gå for at mennesker skal komme til tro. Men tegn som helbredelse og tungetale er kanskje noe som først vekker oppmerksomheten slik at de får høre Ordet. I andre tilfeller kan det være motsats at de først får høre Ordet, men de kommer likevel ikke tro. Men derimot når Ordet blir stadfestet/bekreftet gjennom tegnene, da får de bevisene de trenger for å tro.

Disiplene sa...

Ok - men uansett hva som kommer først - miraklene eller forkynnelsen om Jesus - hvorfor går dere ikke ut og besøker oss slik Jesus BEFALTE (det er bare svermeri å tro at man skal bli ledet i en befaling. En befaling behøver man ikke kjenne etter i ånden om er rett eller ei - det er en befaling...)

Dessuten...når vi kommer på deres dør behøver dere ikke engang føle etter i ånden om dere skal gå ut. Dere er jo inne og det er VI som inviterer til åndelig prat...nå får dere misjonsfeltet servert rett på døren..

Like fult blir dørene slengt igjen og setninger som "stakkars dere" og "dere går fortapt" og "jeg tror på Jesus jeg så jeg vil ikke snakke med dere (for en inkonsekvent setning forresten...) klinger i ørene samtidig som dørene går igjen med et brak..

Dersom disse har ånden slik de (og indirekte du) hevder (De er erklærte Jesus troende. Noen er pinsevenner. Andre er karismatikere. Noen fra trosbevegelsen andre fra Normisjonen) - hvorfor lar de sjansen gå fra seg til å hjelpe oss? Hvorfor er de redde når Gud bor i dem? Hvorfor praktiserer de ikke miriaklene når dette er veien å gå?

For oss er det bare ett svar. Dette er bare rett og slett tull, tøys og eventyrlige ønskedrømmer...Utopien henger ikke sammen med virkelighetens realiteter...

Sorry...

Lars Paul sa...

Det er helt sant at dette med ledelse og befaling, er i motsetningsforhold. Men for å presisere så tenker jeg at ved nådegavebruk, som f.eks profetisk tale så kan en ikke bare profeterte på eget iniativ (en del har faktisk fått profetier som ikke stemte - det var mer det som en mente var svermeri). Men når en er ledet på dette området, da blir det riktig.

Det er leit å høre om når dere blir dårlig behandlet av andre troende. Siden enhver har krav på respekt og er elsket av Gud.

Og som du er inne på vi har behov for å nå ut med det glade budskap