tirsdag 30. desember 2014

Hvorfor er Jehovas Vitner så sykt firkantede?

Mange lurer på hvorfor Jehovas Vitner er såpass firkantede som de er.  De virker sekteriske, ja rent ut sagt sære. La meg belyse en side av Jehova som forklarer hvorfor vi er som vi er.

Jehova er en Gud som elsker rett og rettferdighet. Å være rettferdig, sann og praktisere rett er Hans natur (Salme 45:17).

Av den grunn sier Salme 97:2 at Jehova styrer ut i fra en grunnvoll som består av 2 komponenter, nemlig RETT og RETTFERDIGHET. Hadde Hans styre vært styrt av noe annet enn disse 2 komponentene, ville universet vært kaos. Kunne du tenkt deg en Gud som ikke sto for alt som var RETT eller som tillot bare en liten smule av URETTFERDIGHET?

Jesus Kristus gjenspeiler Jehova. Det er profetert om ham at han vil føre rett og rettferdighet ut til nasjonene (Jesaja 42:1-4, Jesaja 11:1-5)  Når han var på jorden var hans oppgave blant annet å forklare hva som var rett (Matt.12:18, Matt.22:16). Når Jesus kommer i Harmageddon vil han dømme hele den bebodde jord. Hvilket kriterier dømmer han ut i fra? Apg.17:31 sier han vil dømme med rettferdighet.

Dersom Jesus gjenspeiler Jehova ved å praktisere rett og rettferdighet, må også Jesu disipler handle ut i fra rett og rettferdighet. Hvordan gjør man det? Ved å praktisere Guds rette og rettferdige sannhets Ord (Joh.17:17). Det er jo HANS versjon av rett og rettferdighet vi skal reflektere, ikke vår egen. Bibelen lærer at det er bare de som som praktiserer rett og rettferdighet som blir godkjent av Gud (Apg.10:34-35, Sefanja 2:3, Salme 37:29)

Av denne grunn har Satan satt opp en felle for menneskeheten. En felle som skal få menneskene til IKKE å praktisere RETT og RETTFERD. Hva heter den fellen?  Jesus sier at det er TRADISJONER. I Markus 7:13 sier han: "Dere setter pent Guds Ord til side og gjør det ugyldig ved at dere isteden praktiserer deres egne tradisjoner".

Det er dette Jehovas Vitner er livredd for å gjøre. Det er derfor vi virker så sære og sekteriske. Vi forstår nemlig at dersom vi skal være disipler av RETT og RETTFERDIGHET, må vi selv praktisere rett og rettferdighet slik Gud definerer det. Vi kan ikke vakkert sette Guds Ord pent tilside ved å praktisere tradisjoner som er menneskeskapte dersom vi samtidig skal være GUDS folk. (Jesaja 1:10-20)

Vers 21 avslutter resonnementet ved å si: " Å, som den trofaste byen har blitt en prostituert. Hun var full av rett, ja rettferdighet bodde i henne, men nå - mordere!

Privilegiet av å være Jehovas folk innebærer altså også et ansvar. Det innebærer at vi elsker RETT og RETTFERDIGHET og praktiserer dette (1.Joh.2:3-6). Dersom Guds folk ikke skulle praktisert rett og rettferd i alle ting, hadde vi undergravd selve mandatet for retten til å være det folket Gud taler igjennom.

DET ønsker vi jo ikke...

Ingen kommentarer: