onsdag 31. desember 2014

Driver du med selvvalgt gudsdyrkelse?

Vi har snakket om det mange ganger, men det er viktig å påpeke at TRO ikke er en go-følelse i hjertet eller det samme som en erkjennelse av noens eksistens.

Demonene tror på Gud (Jak.2:19), men de viser ikke tro. De har hverken anger eller omvendelse i livet. Deres tro er ikke en tro som holder mål. De har ingen frelsende tro på Gud (Jak.2:22-26)

Når Bibelen sier at vi blir frelst av nåde VED tro, er det altså den Bibelske versjonen av tro vi snakker om. Ikke den troen som anerkjenner at Gud finnes, men den troen som viser anger og omvendelse. (Apg.3:19)

Her er det millioner av mennesker som går feil. Her om dagen studerte jeg med en flott kar som hevdet at dersom man hadde godttatt Jesus 1 gang, var man frelst for alltid. Uansett hvordan man levde. Uansett hva man trodde. En gang frelst, alltid frelst.

Jeg ba han forklare Hebreerne 10:26. Det kunne han ikke.

Det er mange mennesker der ute som mener at man er kristne. De anerkjenner Gud. De sier de tror. Dessverre tror de på sin måte. Ikke på Guds slik den er definert i Bibelen. Paulus kaller dette for selvvalgt gudsdyrkelse (Kolosserne 2:23 - 1988 versjonen).  2.Kongebok 17:32-34 kan illustrere disse menneskers gudsdyrkelse.

I denne bibelpassasjen fortelles det at folket fryktet Jehova, men isteden for å dyrke Ham på Hans måte så: "dyrket de egentlig sine egne guder i samsvar med religionene til de nasjonene de hadde ført dem i langflyktighet fra". Med andre ord brukte de Guds navn. De sa de dyrket Israels Gud, men siden de ikke hadde angret og omvendt seg fra sine gamle religioner, deres doktriner og deres skikker, var det egentlig sine gamle guder de tilbad, ikke Jehova.

Det er dette som er en selvvalgt gudsdyrkelse. Bibelen lærer at vi ikke kan dyrke Gud på den måte vi ønsker. Bibelen er krystallklar at Gud bare anerkjenner HANS måte å bli dyrket på.

La oss granske våre hjerter. La oss granske Skriftene. La oss leve et liv i Apg.3:19.


Ingen kommentarer: