mandag 1. desember 2014

Det arbeidende menneske

Tittelen for Vakttårnet for 1.Februar 2015 er: "Hvordan trives i jobben". De to første artiklene heter "Hardt arbeid - gått ut på dato?" og "Finn glede i hardt arbeid".  Jehovas Vitner underviser altså helt i tråd med LK-06 "om det arbeidende mennesket".

Jehovas Vitner anser det å arbeide hardt, som en Guds gave. Forkynneren 3:13 sier: "Hvert menneske bør spise og drikke og se det som godt er, til gjengjeld for sitt harde arbeid. Det er en Guds gave". Alle som har mulighet til å jobbe skal altså jobbe. Det er en del av det å tjene Gud. Det er en del av det å være et menneske (1.Mos.1).

I den første kristne tid var det noen som ønsket å sluntre unna sine plikter. Paulus var nødt til å formane dem ved å si: "Hvis noen blant dere ikke vil arbeide, skal han heller ikke spise" (2.Tess.3:10).  Paulus gikk såpass langt at han kalte den som ikke forsørget sin familie for "verre enn en vantro" (1.Tim.5:8)

På Rikets Sal lærer Vitnene at man skal passe på å være arbeidsom og flittig i sitt arbeid (Ord.13:4). Man skal ikke stjele verken tid eller verktøy. Ord.22:29 sier rett ut at vi skal være "dyktige i vårt arbeid".

Når alt dette er nevnt, legger ikke Vitnene skjul på at arbeidet IKKE kommer på førsteplassen i livet. Arbeid er bare et middel for å få dekket sine materielle behov. Det er aldri målet. Like klart som at Jehovas Vitner underviser at en kristen SKAL jobbe flittig, like klart undervises det at livets mening er å "få et fast grep om det virkelige liv" (Filipp.1:10) som er å sette Gud og Hans Rike og Hans Rettferdighet på førsteplassen på livets prioriteringsliste. Det er egentlig først da vi får "alt det andre i tillegg" (Matt.6:33).

Ingen kommentarer: