onsdag 10. desember 2014

Å vinne seg sin ektefelle i hellighet å ære.

Mange leter etter en å leve med. Det er sunt. Gud sa jo at det ikke var godt for mannen å være alene, men at han skulle leve med en som er hans like, en hjelper.

"Hjelperen" må finnes ut i fra visse kriterier vi kan kalle verdier. Hvilke verdier ønsker vi at vår ektefelle skal ha?

En venninne sa til meg i dag: "Du er så heldig. Du har funnet en som du kan møte livets utfordringer med".

DET er en verdi jeg setter høyt. Jeg har en ektefelle som står trofast i livets stormer. Da hjelper ikke toppkarakterer på skolen, vakkert hår eller en veldreid kropp. Det som behøves er en karakter slipt av Gud. Et hjerte døpt i åndens frukt og troens fulle overbevisning.

Lojal kjærlighet er én verdi. En annen verdi er at din ektefelle er 100% overgitt til Gud og Hans Ord. Ved at han/hun er nettopp dette kan dere bygge sammen og nå det samme målet. Det er helt avgjørende. En kristen "gifter seg bare i Herren". Når man gifter seg i Herren er Herren den som justerer, former, veileder og koregerer. Ordet istandsetter dere begge til alt godt verk (2.Tim.3:16-17)

Følelser kommer. Følelser går. Det du må finne ut er hvilke verdier ønsker du å satse på? Hvor mye verdsetter du personene du har et godt øye til? Har du funnet et menneske med "høye verdier", sats på vedkommende til tross for at håret ikke er langt nok eller at nesen er litt for smal.

Når alt kommer til alt er det den indre karakteren vi stoler på når stormene herjer som verst.

Ingen kommentarer: