søndag 21. desember 2014

364 millioner

Jeg hadde ikke lyst til å skrive om det i år, men gårsdagens nyhetssendinger tok det såpass massivt opp, så jeg følte det var rett å kommentere det.

Vi STJELER altså for 364 millioner norske kroner i desember mnd BARE for å kunne gi julegaver. De som stjeler mest er ikke tenåringsjenter, ei heller gutter som vil imponere. Det er mødre. Norske mødre som føler seg presset til å gi noe ekstra til barna sine. Norske mødre som altså er mødre i verdens beste land å bo i følge FN.

Hvor er samfunnet på vei? Hvor er moralen? Når skal geistligheten som skor seg på medborgernes ignoranse fortelle at Jul ikke er en skikk vi bør feire? (Jeremia 10:2). Når skal de griske kjøpmennene få høre at nå er nok nok?

Sannheten setter folk fri (Joh.8:30-32). Fri fra hedenske skikker. Fri fra press. Fri fra menneskefrykt. Fri fra Mammon og fri fra behovet av å fremstå som noe eller noen man egentlig ikke er. Kort sagt Jesus gjør en 100% fri.

I dag oppfordrer jeg deg til å bruke din dyrekjøpte og verdifulle frihet til å stå opp for alle de som er bundet av tradisjoner, alle de som frykter for ikke å strekke til. Stå opp for de som føler seg presset opp i et hjørne til å feire noe de egentlig ikke har råd til ei heller egentlig tror på.

Fortell dem at de er høyt elsket og dyrt kjøpt. Fortell dem at de kan bli frie. Frie til å komme ut av verdens elleville sirkus og inn i Guds folks herlige frihet...

Ingen kommentarer: