tirsdag 25. mars 2014

Alvoret av å gidde å studere Bibelen litt nøyaktig

Ikke alle som sier til meg på den dag ”Herre -Here” skal  komme inn i Himmel Riket.

Ja, slik lyder Matt.7:21a. Det er alvorlig nok. Men hva mener Jesus egentlig med det?

De fleste vi snakker med hevder bestemt at dette gjelder mennesker som ikke tror på Jesus. Men hva sier Bibelen egentlig? Vi finner svaret dersom vi leser neste vers. Vers 23 sier nemlig: ”Har vi ikke profetert i ditt navn, drevet ut onde ånder i ditt navn og gjort mange mektige gjerninger i ditt navn”? 

Vi ser helt klart at disse ikke-godkjente menneskene faktisk var kristne i navnet, ja ikke bare i navnet, men de utførte også tegn, under og mirakler i Jesu navn. De var altså aktive innenfor den ”kristne religionen”.

Men, er ikke alle ”kristne” KRISTNE, kan du kanskje tenke? Det er et godt spørsmål. Jesus svarer et klart NEI til det. Han forklarer nemlig kriteriet på hvem som er godkjent av Ham i vers 21b hvor han beskriver dem som ”dem som gjør min himmelske Fars vilje”.

Som du vet kan vi ikke fortjene oss til frelse, men like fullt forventer Gud at vi finner ut hva HANS vilje er og gjør den (Jak.1:22).  Selvsagt feiler vi daglig på denne veien, men det kan ikke være en sovepute for oss i å ikke gidde å finne ut Guds vilje slik at vi gjør den, ikke sant? Altså kreves det en viss innsats av oss.

Et annet poeng jeg har lyst til å vise deg er dette: Det står at vi skal gjøre Jesu Himmelske Fars vilje”. Hvem er det? Det er Jehova Gud. Dette gir oss en pekepinn om hvilken holdning vi skal ha til livet. Hvordan? Jo, vi bør hele tiden tenke på hva Gud mener om en sak og ikke være så veldig opptatt av hva vi selv mener, føler og synes. Er vi villige til det?  Våger vi det? Elsker vi Gud nok til å gjøre det?

Gud krever ikke mer av oss enn vi greier, men har du tenkt over at det er utrolig masse vi egentlig greier.

La oss hver eneste dag nyte av at Jesus døde for oss og at det evige livet er en gave gitt av nåde ved tro, men la oss parallelt forvisse oss om at Gud er den som får bestemme hva som er den rette vilje å følge i livet vårt. Det er nemlig når vi praktiserer Guds og Jesu vilje vi kan kalles for Jesu venner (Joh.15:14). 

La oss blir skikkelige venner med Jesus allerede i dag med hans løfte i tankene om at "enhver som gjør Guds vilje blir til evig tid" (1.Joh.2:17)


Ingen kommentarer: