tirsdag 11. mars 2014

Det Ulf Ekman i sin iver glemte å sjekke...

Alle mennesker skal ha ros når de tar konsekvensene av hva de tror.  Ulf Ekman gjør det. På dette punktet skal han selvfølgelig ha ros. Å stå for en overbevisning som er upopulær hos visse er ikke noe hyggelig. Ulf Ekman våget å risikere å såre mange for sin indre overbevisning skyld. Det er ikke et lett valg å ta. All kredit til mennesker som kommer ut av skap, om det er et seksuelt eller et åndelig.

I sin iver etter enhet valgte altså Ulf å gå til den Romerske Katolske Kirke. Årsaken er mange, men det han oppgir som en hovedgrunn var Jesu bønn i Johannes 17:21. Her forklarer Jesus at Gud har et folk som er enet. Ekman rister på hodet over den protestantiske tolkningen om enhet og sier at den ikke holder vann. "Enhet i ånden" eller "enheten i Kristus" er ikke verd papiret det er skrevet på siden de protestantiske menighetene åpenbart er full av uenigheter, stridigheter, kranglinger og splittelser. Realiteten tilsier altså at det ikke finnes et fnugg av sann enhet slik Bibelen definerer den.

Her er Bibelen helt enig med Ulf. Enhet er ikke noe "åndelig". Den er konkret. Den kan vises, taes på og oppleves. Ikke bare lokalt, men regionalt og internasjonalt. (Se andakten for 28. februar 2014). Når Ulf forsto at Gud hadde et folk som Jesus var byggmester for, måtte han revurdere sin pinsekarismatiske bakgrunn. Fruktene viste ham at dette folket ikke kunne være Guds originale folk. På fruktene skulle jo treet kjennes. Frukten var falsk lære, splittelser og ingen vilje til justering.

"Hvor skulle jeg finne dette folket - det folk som Jesus snakker om i Johannes 17:21", sier Ekman i et intervju. Han valgte å gå tilbake til Kristenhetens begynnelse og mente å se at Ånden virket gjennom Apostoliske fedre, Kirkefedrene, Trosbekjennelsene, Kirkemøter og Peters Embete. Svaret var altså at Guds Folk er bevart i Den romersk Katolske Kirke. Paven er dens jordiske nødvendige beskytter.

Men hvor er det doktrinære springpunkt? Jo, utgangspunktet til Ekman er den 3-enige Gud. Her begynner hans religion. Den sanne Kirke dyrker nemlig 1 Ousia i 3 Hypostaser (3 personer i 1 substans). Det er nemlig det Apostoliske fedre, Kirkefedrene, Trosbekjennelsene, Kirkemøter og Peters Embete sier.

Men tenk om utgangspunktet til Ekman er feil. Tenk om Bibelen IKKE lærer at det finnes 3 personer som utgjør 1 Gud, men at det isteden er slik at: "For oss finnes det bare én Gud, Faderen" (1.Kor.8:6) og at Faderen bærer navnet Jehova siden det står skrevet: "Hør Israel. Jehova er vår Gud. Jehova er én" (5.Mos.6:4). Tenk om det Jesus sa er rett når han snakket om å tilbe kun Faderen som Gud (Joh.4:24) og kaller de som tilber Faderen for de sanne tilbederne (Joh.4:23). Tenk om Keiser Konstantin godkjente et kirkemøte som IKKE Guds Ånd sto bak, men som var starten på Babylon Den Store, mor til alle skjøger på jorden (Åp.17:5), det profeterte frafallet Paulus sa ville komme rett etter sin egen død (Apg.20:29)

Det er det Ulf Ekman i sin iver glemte å sjekke. Den 3-enige Gud er et katolsk, gresk-filosofisk oppfinnelse som ingen Jøde eller ingen nøyaktig bibelstudent vil vedkjenne seg.  Det er derfor selve utgangspunktet til Ulf er feil. En feil som gjør at hele puslespillet faktisk blir feil.

Folket som Ekman lengter etter finnes. Jesus profeterte om dette folket og sa at de skulle fremstå i endens tid, ikke år 100 (Matt.13:36-43). Satan skulle nemlig så ugress i åkeren og det var under endetiden det skulle bli et klart skille mellom ugress og hvete. Dette folket bærer Jehovas Navn som det også var profetert om (Apg.15:14). Dette folket har en konkret, påtagelig global enhet (1.Kor.1:10). De forkynner fra hus til hus om Riket slik det er forutsakt (Matt.24:14). De tar ikke opp kollekt. De tar ikke inn tiende. Ingen enehersker finnes og ingen eldste får betalt. De går ikke i krig og det er ikke splittelse blant dem siden Folket er opplært av Jehova.  Selv også dette er forutsagt skulle skje "i de siste dager" i følge Profetene (Mika 4:1-5).

Kjensgjerningene ligger åpent i dagen. Den som hører, han må høre hva ånden sier til forsamlingen. Måtte de som er rettferdig innstilt løpe ut og komme hjem (Åp.18:4)

Ingen kommentarer: