tirsdag 18. mars 2014

Utladet og sliten?

Livet er sannelig ikke alltid en dans på roser. Denne verdens kjas og mas kan overrumple oss alle. I tillegg står de kristne i en kontinuerlig kamp mot Satan og hans åndehær (Ef.6:12) Er du i tillegg mor eller far, ja da har du forpliktelser og ansvar ut over deg selv. Et ansvar som til tider kan være svært tungt å bære.

Vi kan derfor puste lettet ut når Jesus sier: ”Kom til meg alle dere som sliter og er tynget av byrder så vil jeg gi dere ny styrke” (Matt.11:28).

Kristus Jesus lar oss komme til ham. Hvordan? Jo, ved at vi vender oppmerksomheten til hva han har gjort for oss. Blant annet tilgav han oss syndene våre ved å sone all vår misgjerning (Jesaja 53:5) Ved å ”komme til ham” og hans gjenløsningsverk kan vi ha en renset samvittighet og hvile fra eget strev og heller nyte av at vi nå er forlikt med Gud takket være troen på hva Jesus har gjort for oss (Romerne 5:1)

En annen ting Jesus gjør er å be for oss. Han er vårt Yppersteprest (Hebr.7:25). Tenk så deilig å vite at Jesus Kristus våker over DEG, ber for DEG og ønsker DEG alt det beste. Han er ikke bare Menighetens Yppersteprest. Han er DIN Yppersteprest.

Det er dette som gir oss ny styrke. Vi vet at Jesu blod renser oss fra alle synder slik at vi kan stå i en rettferdig stilling overfor Gud. Vi vet at Jesus er i Himmelen og ber til Jehova for oss slik at vi kan lykkes i å gjøre Guds vilje. Styrken blir også da komplett når vi kan gå til Jesu Ord og forbli i det.  Hvorfor skulle det styrke oss? Jo, når vi leser, studerer og mediterer på hans Ord er vi i sannhet hans disipler og hans ord vil sette oss helt fri sier han i Johannes 8:31-32.


I dag står Jesus med åpne armer. La oss som er utladet og slitne løpe inn i de eneste armene som virkelig kan gi oss ny styrke. Det er nemlig det han vil vi skal gjøre.

Ingen kommentarer: