lørdag 15. mars 2014

Hvordan få den enhet som er lovet i Johannes 17:21?

Dersom Guds folk skal være ett på samme måte som Jesus og Jehova er ett (Joh.17:21), ja da kreves det et mirakel. Visste du at dette miraklet allerede har skjedd og fungerer helt optimalt over hele jorden i over 111 000 menigheter?

Jesus fikk nemlig bønnesvar på sin bønn (Joh.11:42). Ikke bare bønnhørte Jehova ham, men han har også selv bygd sin menighet på en imponerende måte (Matt.16:18, Ef.4:13-16).

På den annen side har rettferdig innstilte og sannhetssøkende mennesker også gjort noe. De har latt seg bli opplært av Jehova slik Jesaja 2:2-4 profeterer om og de har tatt denne opplæring til sitt hjerte og praktisert den (Jakob.1:22). De har med andre ord Jesus ikke bare som Frelser, men også som Herre og Lærer (Johannes 13:13).

Hva blir så resultatet av mennesker av alle nasjoner blir opplært av Jehova? Jo, de ”er alle enige og det finnes ikke splittelse blant dem, men de står sammen i samme syn og samme tankegang” (1.Kor.1:10) kort sagt er har de samme tro, samme lære, samme dåp og samme Gud og Far (Ef.6:4) forent i Jesus Kristus og sammen utfører de hans oppdrag (Matt.28:18-20). De elsker hverandre som et internasjonalt brorskap på en slik måte at alle kan ”se” det (Joh.13:35).

Økumenien står i motsetning til Guds form for enhet. Guds form for enhet er at alle fornuft utstyrte skapninger  lytter til opplæringen og ”tar til seg alt hva Jesus har befalt” . Økumenien derimot baserer seg på å ikke lyde ”alt hva han har befalt”, men heller søker å finne en minste fellesnevner. Man ser igjennom fingrene med ting som Gud sier i sitt ord, men som det ikke er enighet om, eksempelvis Mariadyrkelse, dåp, frelseslære, homoseksualitet og ordninger. Dette er utvilsomt en menneskeskapt enhet. Dette er mennesketanker og ikke Guds (Gal.1:6-10).  Man bryter prinsippet i 1.Kor.4:6 som sier at ”vi ikke skal gå ut over det som står skrevet”.

Alle kirkesamfunn kan nemlig hevde at de er ett og enige og at de elsker hverandre, men når man snakker med medlemmene deres og ser kjensgjerningene i øynene har de ikke den enheten og enigheten Bibelen sier de skulle ha. Alle splittelser og interne intriger viser også at kjærligheten har kjølnet. Selv Ulf Ekman innså det.


Har du våget å sjekke hvilket folk som kvalifiserer til å oppfylle bibelversene? Ta mot til deg og gjør det. Du vil ikke bli skuffet.

Ingen kommentarer: