søndag 2. mars 2014

Du må ha noe for å kunne gi noe

Jesus var ingen wannabe. Han lekte ikke Messias. Han slang ikke rundt i Israel og lirte fra seg ideer han kom på der og da. Jesus hadde noe. Han hadde gjort hjemmeleksen sin. Som sedvane var sto han tidlig opp for å be til sin Far. Her, i bønnens hjertelige samfunn med sin Far så Jesus hva han skulle gjøre. Selv sa han : ”Sønnen kan ikke gjøre noe annet enn det han ser sin Far gjøre” (Joh.5:19). Jesus måtte ha noe for å kunne gi noe.

Paulus var heller ingen wannabe. Når Skevas 7 sønner forsøkte å kaste ut demoner sa demonene” Jesus kjenner vi. Paulus vet vi hvem er, men dere – hvem er dere?” (Apg.19:14-15) Paulus lekte ikke Apostel. Han var ikke én som delte ut traktater i håp om at de ville ta i mot, men ikke ønsket at de ville stille spørsmål. Nei, Paulus selv sier: ”Når  jeg kom til dere kom jeg ikke med innfløkt tale og visdom, men med ånd og kraft som bevis” (1.Tess.1:5).  Paulus måtte ha noe for å kunne gi noe.

Johannes sier noe i kapittel 3 vers 27: ”Et menneske kan ikke få noe om det ikke blir gitt ham i fra Himmelen” . Er du der?  Er det hit du går for å få noe? Forstår du at det er din personlige relasjon med Gud og ditt bønneliv med Himmelens Gud som av gjør om du blir en wannabe eller ikke?

Livet er for kort til å fake. Bli aldri en wannabe. Husk at du MÅ ha noe for å kunne gi noe. Det er ingen vei utenom. Bønn + Bibel + Tid = Sant. (2.Tim.3:16-17)

Ingen kommentarer: