søndag 30. mars 2014

Mitt favoritt sitat fra Bibelen

Ofte har vi hørt setningen: "Dersom du var den eneste på jorden, hadde Jesus kommet ned fra Himmelen og dødd om det så bare var for deg". En slik påstand er faktisk sann. Jesus anser hvert eneste enkeltindivid som så verdifulle at de er verdt å dø for.

Hvordan ser vi på enkeltindividene rundt oss? Ser vi på dem slik Jehova og Jesus ser dem? Vi har ikke råd til å miste en eneste. Ingen er diskvalifisert vår kjærlighet, vår omtanke og omgangskrets. Jesus sier slik om sine venner: "Jeg har bevart dem og ikke en eneste av dem er tilintetgjort" (Joh.17:12)

Jesus tok altså vare på sine. Gjør vi det i våre vennekretser? Det må vi. Det er rett og slett et bevis på at vi er av Sannheten (Joh.13:34-35)

I dag vil jeg vise deg mitt favoritt vers i bibelen. Det er bare en liten setning i Apg.9:27. I sammenhengen kan vi lese om at Saulus har vendt om og blitt til Paulus. Paulus ville slutte seg til Disiplene, men naturlig nok var de svært så skeptiske til å slippe Paulus, en ex-morder og forfølger av Jesu disipler inn i vennekretsen. Det er her mitt favoritt sitat kommer inn, for det står:

"Men Barnabas tok seg av ham"

Tenk noe så vakkert. Her fantes det et enkeltindivid som nesten ingen ville være med. Ingen stolte på ham og ingen likte ham noe særlig. Da står Barnabas frem og "tar seg av ham". Tenk, denne Saulus ble til den viktigste personen nest etter Jesus Kristus i den kristne tro. Har du tenkt på hva som ville skjedd dersom Barnabas ikke hadde tatt seg av Paulus?

Husk at det kan finnes noen "Pauluser" i din nærhet. Hva er det de behøver? De behøver å bli tatt seg av. De behøver at noen tror på dem, er sammen med dem, lærer dem og heier dem fram. La ingen være utenfor din vennekrets. Ikke ekskluder noen. Inkluder alle og bygg hverandre opp!

Neste gang du er sammen med andre så vit at du er en Barnabas villig til å gjøre en Saulus om til en Paulus ved at du "tar deg av ham".


Ingen kommentarer: