onsdag 26. mars 2014

Leker de kirke? Ja, det gjør de jommen…

Jeg må slutte å slutte å lese Vårt Land, Dagen. Norge i Dag. For ikke å snakke om en rekke andre kristelige aviser…

Jeg blir så knust i hjertet mitt. Min Bibel snakker om at det finnes Én tro. Én Herre. Én dåp. Én Gud (Ef.4:4-6). Min Bibel sier at Jesus aldri kan lære bort falske læresetninger (Matt.22:16). Min Bibel sier at Guds Menighet skal være ”Sannhetens støtte og Sannhetens grunnvoll” (1.Tim.3:15).

Når jeg i dag bladde meg igjennom de religiøse avisene leser jeg om at Jesus Church sin leder mener at vi ikke skal bry oss om Ulf Ekman som har konvertert til Katolisismen. Hallo????? Pinsevenner og Katolikker har såpass diametralt forskjellig teologi så dersom man skal ta den ene religionen på alvor må vi diskvalifisere den andre. Eller leker de bare troende? Jeg tror de leker. Jeg vet de leker. Hvorfor? Menigheten er jo en Sannhetens støtte. Hvordan kan de være en Sannhetens støtte om de ikke lærer det som er sant og fordømmer det som er falskt? (Ef.5:11) Dersom Ulf Ekman skifter så mange grunnleggende læresetninger burde jo Pinselederne si i fra og redde et menneske fra demoners lærdommer (1.Tim4:1) Siden de ikke gjør det kan de umulig være en støtte til Sannheten. De leker.

Hvordan skal disse Pinsevennledere avsløre hva som er sann og falsk lære? Hvordan kan de forklare for medlemmene sine hva som er sanne og falske profeter? Guds Ord blir nemlig ikke brukt som mal. Det er åndens gode følelse og bokstavene J-E.-S-U-S som er fellesnevneren når man skal sjekke om noe er av Gud eller ikke. 

For det er bokstavene J-e-s-u-s og ikke Læren bak navnet som forener. For dersom du studerer Jesu lære kan umulig Pinsevenner og Katolikker forenes i denne lære. Det er komplett umulig.  Dersom det ene er sant, må den andre være falsk. Så enkelt er det. Selv tror jeg begge er falske.

Heldig vis har vi en Luthersk bibelskolelærer i Fjelltun i Stavanger. Han har tatt mot til seg og forteller oss at Pinsevennene i Bethel Church Redding ikke samstemmer med Bibelen. Han forteller videre at: ”Spørsmål om Sannhet og Teologi blir mindre viktig. I stedet søker man de store opplevelsene”.

Han kunne ikke hatt mer rett. Det var derfor Ulf Ekman ikke orket mer. Han forsto at det var ikke Tegn, Under og Mirakler som målte Sannhetsgehalten i en religion. Til det hadde Ulf møtt på alt for mye løgn, bedrag og falske profetier. Dessverre gikk ikke Ulf til bibelen alene for å finne den sanne kirke. Han måtte ty til Bibelen OG Kirkefedrene OG filosofi OG Tradisjonen OG Pavens ufeilbarlighet for å finne ”sannheten”. Dessverre fant han den ikke og gikk fra vondt til verre.

Så i denne enhetens tid er Lutheranere helt uenig Pinsevennene og sier de bryter med Bibelen.  Pinsevenne omfavner Katolikker og sier de er brødre og søstre, mens Katolikkene selv nekter å feire nattverd med noen andre enn sine egne medlemmer. Børre Knutsen bryter med sin egen kirke og kaller de frafalne, mens det økumeniske DAWN (som består av 15 kirkesamfunn og organisasjoner) skriver i en pressemelding at ”Vi har gått på kompromiss med Bibelen”.  I tillegg har David Yonggi Cho fått 3 års fengsel for bedrageri og Todd Bentley driver hor med barnevakten og får sine budskap fra Engelen Emma. Vi må bare stille spørsmålet ”Leker de kirke”? Og vi selv må få kunne svare ”Ja, jommen gjør de det”. Stakkars mennesker. Stakkars får. Stakkars de på dommens dag...

Babylon betyr Forvirring. Jehovas Vitner er ikke en del av Babylon. De er en menighet som vektlegger Bibelen alene samt at man må praktisere alt hva den lærer (Joh.15:14) Her finnes det ikke splittelser. Her finnes det ikke folk som tar pengene fra deg. Her er det ikke uorden ei heller ulike oppfatninger om lærespørsmål (1.Kor.1:10). Ingen kollekt blir tatt opp og ingen hoved pastorer finnes. Her går samtlige medlemmer fra hus til hus og tilbyr gratis bibelstudier (Matt.28:18-20). De lefler ikke med filosofier eller spiritisme. Det er et folk som er lojale Jesus og Hans oppdrag i minste detalj. De ærer den sanne guden Jehova (1.Kor.8:6) og følger nøye i Jesu fotspor (1.Pet.2:21). Det er et rent, hellig og hengivent folk på ca 8 millioner døpte og 20 millioner møtedeltagere. Hvert år øker de med ca 300 000. 


Takk og Lov for at vi forsto hva Åpenbaringen 18:4 betydde.  Sugen på ekte vare? Gå inn på www.jw.org eller ta kontakt med et av Jehovas Vitner neste gang du treffer på en.

Ingen kommentarer: