mandag 24. mars 2014

Hvordan få tilbake gløden og gnisten i livet

Mange opplever at de har mistet den første kjærligheten til Gud. For disse menneskene kan møtene oppleves som kjedelige og bibelstudiene smaker som grus, ikke som nystekte boller med vaniljekrem.

Nøkkelen til å få den første kjærligheten, gnisten, gløden tilbake igjen i livet med Jehova kan være enklere enn du tror. La meg kort vise deg en hovednøkkel:

Bibelen snakker nemlig om i 2.Kor.5:14 at "Kristi Kjærlighet tvinger oss". Fikk du med deg poenget til Paulus? Var det "tvinger oss"? Nei. Var det "At vi elsker Kristus gjør at vi brenner for Ham"? Nei.
Les en gang til… "Kristi kjærlighet tvinger oss"…..

JA! Nå ser du det…det er Kristi kjærlighet til oss som er nøkkelen, ikke DIN kjærlighet til ham. 1.Johannes 4:19 beskriver det på denne måten: "Vi elsker - FORDI han elsket oss først"  og "Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss" (4:10).

Spiss ørene nå. Det du skal gjøre er å sette deg ned i ro og mak. Ta ett stykke papir og en blyant. Så skriver du ned alt hva du husker Gud har gjort for deg gjennom Jesus.  Etter du har skrevet ned så mange punkt du kan, tar du med deg lappen og ser på den så ofte du kan. Ta deg tid til å takke for de faktaene du leser om på lappen. Etter noen få dager vil du merke at hjertet ditt og sinnet ditt begynner å utvikle en viss takknemlighet over hva Gud og Jesus har gjort. Du ser kjærligheten og denne kjærligheten vil smelte isen i hjertet ditt og sette fyr på ditt indre. Du vil begynne å elske fordi Han elsket først.

La meg hjelpe deg med noen punkter

1. Jehova har et folk på jorden som du får være en del av = Apg.15:14

2. Dette folket har ingen splittelser, kun fred, ro og trygghet  = 1.Kor.1:10

3. Dette folket du er en del av gjør Guds vilje og Jesus er med alle dager  = Matt.28:18-20

4. Jesus har tilgitt deg alle syndene dine = 1.Joh.2:1-2

5. Du er renset fra ALL urettferdighet = 1.Joh.1:9

6. Selv når du er svakt, gjør Han deg sterk  = 2.Kor.12:9

7. Du har fremtid og håp = Jeremia 29:11

8. Det verk Gud gjør i deg vil han fortsette med å gjøre = Filipperne 1:6

9. Du er ELSKET = Joh.3:16

10. Gud ser til hjertet ditt og ikke til feilene du gjør = 2.Krøn.16:9a

Det er dette som kalles NÅDE eller UFORTJENT godhet. Du gjør vel i å meditere på denne ufortjente godhet, Paulus skriver nemlig i Hebr.13:9 "Det er godt at hjertet blir styrket i Nåden". Gjør det!

Så: Styrk ditt åndelige hjertet i dag og i ukene som kommer. Ta frem blokk og blyant og begynn å mediter!

Ingen kommentarer: