fredag 14. mars 2014

Sannheten – The Truth – Veritate – Aletheia – Wahrheit – Verdad – Katotohanan – Sanningen

Mange blir provosert når noe sier at ”Dette er sant, mens dette er feil”. Enda verre er det når noen påstår: ”Vi har funnet Sannheten”.  For mange er dette frekt, dømmende, fanatisk og vitner om en særs liten selvinnsikt. Sannheten finnes ikke, den er i beste fall relativ.

Jesus var én av dem som sa at han  ”kom for å vitne om Sannheten”. (Joh.17:37). Hans Fars Ord er Sannheten (Joh.17:17) og Guds ånd kom for å veilede oss til den fulle og hele sannhet (Joh.16:13). Det er tydelig at den kristne menighet går på tvers av all relativistisk tankegang på dette området. Kristendommen sier: Sannheten finnes!

Jesus gikk lenger enn folk flest liker å gå. Jesus sa at ”dere skal kjenne sannheten” (Joh.8:32). Det er altså fult mulig å komme til nøyaktig kunnskap om sannheten slik at vi faktisk kjenner den. Det er nemlig Guds vilje med hver og en av oss at vi blir grundig kjent med den (1.Tim.2:3-4) Jesus sier at dersom vi kjenner Sannheten blir vi satt i frihet og kan kalles hans disipler (Joh.8:31-32)

Når noe er sant, ligger det i sakens natur at det også finnes noe som ikke er sant. Eksempelvis kan ikke de dødes tilstand være lik en søvn og hvile, slik Jesus sier det i Johannes 11:11 og samtidig bli torturert i Helvetet eller i en Skjærsild. Det er heller ikke slik at Gud er én, nemlig Faderen slik Paulus sier (1.Kor.8:6), og samtidig være en Substans bestående av 3 personer slik 3-enighetslæren påstår.

Det kan heller ikke være slik at Sannheten kan inneholde løgn. Holder ikke Kirken seg til Ordet, må man, uansett hvor flott man har det i den menigheten man tilhører, innse at menigheten ikke står fast i Sannheten (Joh.8:44). Dersom læren er falsk sier Johannes at: ”Sannheten er faktisk ikke i dem” (1.Joh.2:3-6) . Holder man seg ikke til Sannhetens lære og Sannhetens praksis, har man ikke Faderen ei heller Sønnen sier Johannes så radikalt i sitt andre kapittel vers 9.

Dersom det finnes en Sannhet, er det selvsagt at de som har funnet den kan si: ”Vi er på Sannhetens side” (Joh.17:38) eller ”Vi er av Sannheten” (1.Joh.3:19). Blir vi provoserte av det?

Jesus kaller de som tilber hans Far, Jehova Gud, for de sanne tilbederne. (Joh.4:23). Jesus sier videre i det samme verset at ”Faderen leter etter slike som sine tilbedere”.


Er du en av dem? Tar du konsekvensene av hva Bibelen egentlig lærer? Er du en tilbeder av Jehova? Har du funnet Sannheten og holder du deg lojalt til alt hva den har å si?

Ingen kommentarer: