onsdag 12. mars 2014

Pinseledere, Trosledere og andre Protestanters brist på logikk

Dersom A ikke er B kan ikke A og B være like. Så enkelt er det.  De aller fleste forstår dette bortsett fra de fleste av kristenhetens ledere. De godtar at A ikke er B, men A og B er stort sett ekvivalent like vel, så A og B går faktisk ut på ett. I alle fall føler de dette inne i seg og er tilfredse med denne konklusjonen. At dette ikke henger på greip rent logisk betyr mindre. Dette helt til de forstår konsekvensene av sin logiske brist, vel å merke.

Hva tenker jeg nå på? Jo, ett eksempel er flere uttalelser de kommer med i forbindelsen med at Ulf Ekman har konvertert til den Romers Katolske Kirke. Her sier en rekke Protestantiske ledere ”Jesus har ledet ham, så vi ønsker ham lykke til” og  ” Vi velsigner Ekmans valg og ber for ham at han skal lykkes” og ”Ekman har jo ikke skiftet religion, så her er det ingen fare”.  ”Ekman er bare lydig sitt kall og Jesu røst. Jesus velsigner både ham og oss”.

Hvor lite gjennomtenkt går det an å bli?  Forstår man ikke hva en konvertering til Den Romerske Katolske Kirke innebærer?

At Ekman nå gjennomgår et ritual for å konverteres innebærer at han bruker minst 1 år på å gjennomgå Katolsk lære. Deretter må han bekjenne følgende sitat: ”I believe and profess all that the Catholic Church believes, teaches and proclaims to be revealed by God” . Men hva innebærer dette egentlig?

Vi må gå til Den Katolske Kirkes Katekisme for å finne ut hva Ekman egentlig konverter til. Hadde de Protestantiske lederne visst hva dette innebar, hadde de ikke velsignet det han gjør, så sant de ikke lider av logisk brist vel å merke.  La oss ta 10 eksempler på hva de Protestantiske lederne mener Jesus har ledet Ekman inn i.

Den 11 oktober 1992 godkjente Pave Johannes Paul den 2. Den nye offisielle  Katekisme. Den tok over den gamle Katekismen som kom fra Konsiliet i Trent 1564. I boken ”My first Catechism”, en ungdoms versjon av den noe tyngre skrevet  Katekismen, (ISBN 971-91595-0-2) sies det blant annet:

1. Frafall er å forlate Den Katolske Kirke slik Protestantene har gjort. Denne synd er fra Djevelen som har som mål å ødelegge Kirken. (side 57 – Alle andre enn katolikker er altså frafalne).

2. Den kjente setningen ”Utenfor Kirken – ingen Frelse” – gjelder bare de som kjenner Kristus og vet om hans Kirke, men ikke vil gå inn i den eller forbli værende i den (side 58 – de som hevder de er kristne men ikke går inn i den katolske religionen blir ikke frelst)

3.  Paven er Biskopen i Rom. Han er Peters arvtager. Vi må lyde Paven slik vi lyder Kristus (side109 – Vi skal lyde mennesker på lik linje med Jesus)

4. Skjærsilden er det stedet vi blir renset fra våre synder før vi entrer inn i Paradiset.  (side 66 – For det første finnes ikke skjærsilden og for det andre er det Jesu blod som renser fra all synd)

5. Avlat gir deg temporær syndstilgivelse. Temporær straff for synd fås ved botsgjerninger, ved å lide i Skjærsilden eller ved å gi avlat (side 101 – Jesu offerdød renser oss, ikke botsgjerninger, avlat eller straff i skjærsild.)

6. Vi må holde de 10 bud for å få evig liv (side 130 – Johannes 3:16 sier noe annet)

7. Vi kan ikke bekjenne synden til Gud. Vi må skrifte til en prest (side 99 – Det er flott å erkjenne for andre sin synd, men det er Gud i Kristus som tilgir. Vi har mulighet for å komme direkte til Ham)

8. I Eukaristien (Nattverden) blir vinen Jesu blod og brødet Jesu kropp. Messens Hellige Offer (Jesu død) repeteres gang etter gang.  Synd blir da tilgitt. Vi utfører dette ritualet også til de sjeler som er i Skjærsilden.  (side 89-90 – Herrens aftenmåltid er et symbolsk paktsmåltid. Vi skulle minnes Jesu død, ikke ofre ham gang etter gang. De døde er døde og kan ikke ta del av måltidet)

9. Den største av alle Helgener er den Velsignede Jomfru Maria. Hun er Dronningen over Engler og Helgener. Vi må ha en spesiell ærbødighet overfor Jomfru Maria fordi hun er vår Himmelske Mor (side 59 – Maria er en troshelt. Hun er ikke vår Himmelske mor. Hun skal heller ikke ha noen tilbedelse eller ære i følge Bibelen)

10.  Bare Jomfru Maria er Plettfri, hvilket innebærer at hun er født uten arve synd. På slutten av sitt liv ble hun rykket opp med kropp og sjel til himmelen (side 19 og 27 – Bibelen sier at bare Adam, Eva og Jesus var uten arvesynd)

Kjære Pinseledere, Trosleder og andre Protestantiske ledere. Jesus Kristus har ikke ledet dere til A og Ekman til B. Hvorfor? A kan ikke være B. Dersom Jesus leder noen til å tro på A og andre til å tro på B kan dette ikke være samme Jesus. Hvorfor? Jo, Jesus kan ikke lyve og snakke sant på samme gang (Matt.22:16). Enten er A sant eller så er B sant. Begge kan ikke være sanne. Er det så vanskelig å forstå?


Heldigvis finnes det en sannhet. Se gjerne andakten av 11.3.14

Ingen kommentarer: