torsdag 20. mars 2014

Er Jødene Guds utvalgte folk?

Jeg er oppvokst i et miljø hvor dette ikke var et spørsmål. Selvsagt var Jødene Guds utvalgte folk.  Jesus var jo jøde og frelsen kom i fra jødene. Dessuten var alle Guds løfter soleklare når det gjaldt Israel. For å toppe det hele var miraklet i 1948, hvor jødene fikk sitt eget land, et bevis sterkere enn noe.

Billioner av dollar blir gitt til jøder av karismatiske kristne verden over som ønsker å se Israel og Templet tilbake til sin storhetstid. Tusener på tusener reiser hvert år til Israel for å feire de jødiske høytidene sammen med "Guds folk".

Jeg og mange med meg forsto nemlig ikke at selv om Jesus var jøde, betydde jo ikke dette at jødene fremdeles var Guds folk. Bibelen sa jo at de sanne jødene var de som hadde Abrahams tro og var omskåret i hjerte, uavhengig av hvilket land de kom fra (Rom.2:28-29). At frelsen kom fra jødene var jo fordi jødene var brukket av treet, slik at hedningene kunne bli innpodet. Dessuten kom jo frelsen fra Jesus (Apg.4:12) Når det gjaldt løftene Gud hadde gitt dem, ble jo de oppfylt alle sammen i Kristus Jesus – ikke utenfor Jesus Kristus, så dersom et. (Romerne ene var de oppfylt alle sammen i Kristus Jesus - ikke t hedningene kunne bli innpodet. (Romerne ene var deå dersom Jødene ville se noe som helst av hva Gud hadde lovet, måtte de vende om til Jesus, noe de beviselig ikke hadde gjort (2.Kor.1:20). Min logikk var altså ikke først tuftet på Bibelen, men på følelses argument. Hva er dine argument om Israel tuftet på?

Hør: Gud elsker jødene. Gud vil at alle jøder skal vende om. Gud er ingen anti-semitt. Like vel forkastet de Hans endelige løsning, Jesus Kristus. Han kom til sine egne, men hans egne (jødene) ville ikke ta i mot ham (Joh.1:11) Konsekvensen av dette var soleklar. La meg nevne noen bibelske punkt

1      1.     Guds Rike ble tatt fra dem – de fikk altså ikke lenger lov til å representere Gud. (Matt.21:43)

2      2.     De som nå tok i mot Jesus, uansett hvilken nasjon de kom fra, ble nå et åndelig Israel istedenfor det kjødelige Israel (1.Pet.2:9-10).

3      3.     Israel mistet altså Guds godkjennelse (Rom.10:1-4)

4      4.     De snublet nemlig mot snublesteinen, Kristus (Rom.9:31-33)

5      5.     De drepte Jesus og profetene (1.Tess.2:15)

6     6.     De er derfor ikke til glede for Gud (1.Tess. 2:15b)

7     7.     Løftene som ble gitt ble altså oppfylt i det Åndelige eller ”Virkelige Israel”, ikke det kjødelige (Romerne 9:6)

        8.     De fikk ikke lenger bli kalt ”Guds eiendomsfolk” – nå er det åndelige Israel som er Guds eiendomsfolk (Ef.1:14, Titus 2:14)

9      9.     Dessverre fikk de tittelen ”Satans Synagoge" – istedenfor ”Guds Synagoge” (Åp.2:9, Åp.3:9)


1     10. De må omvende seg dersom de skal bli Guds folk igjen (Romerne 11:23)

       Er Jødene Guds utvalgte folk? Nei. De VAR Guds utvalgte folk. Det som vi nå må gjøre er å elske dem såpass høyt at vi forkynner for dem slik at de får muligheten til å vende om. 

Ingen kommentarer: