mandag 31. mars 2014

Nøkkelen til åndelig vekst

Kristenheten har sine seminarer om hvordan lykkes i livet og hvordan menigheten skal få vekst. Åndelige teknikker og  kreative aktiviteter blir opphøyd som saliggjørende fremgangsmåter. Kirkevekst er et yndet tema. Verden ellers er særs opptatt av personlig vekst. Bokhandlerne svømmer over av bøker som handler om ”life coaching” og hvordan få ut sitt fulle potensial i livet. Her er positiv tenking, være med rette folk, bygge relasjoner som du senere kan utnytte og jaget etter penger bære bjelkene for personlig suksess.

Bibelen har, som vanlig, en helt annen oppskrift. Det å få åndelig vekst og fremgang i menigheten er nemlig ikke så vanskelig som man tror.  Salme 92:13 sier det rett ut: ”De som er plantet i Jehovas hus, i vår Guds forgårder, de skal blomstre”.

Nøkkelen til åndelig vekst er altså bare det å gå i Menigheten. De som går der kommer til å blomstre. Når du tenker etter er jo dette helt rett. I løpet av 1 uke har de som går på Rikets Sal fått med seg følgende:

1.     Søndag: Et offentlig foredrag om et relevant tema belyst ut i fra bibelen på 30 min.

2.     Søndag: Et 60 minutters dypdykk i en artikkel om et bibelsk tema hvor alle i menigheten bidrar og gir sine kommentarer.

3.     Torsdag: Menighetsbibelstudie; 30 minutters studie i en bibelstudie bok hvor også her hele menigheten bidrar med sine kommentarer og refleksjoner.

4.     Torsdag: 10 min hvor ukens bibel lekse gjennomgås. Jehovas vitner leser nemlig igjennom ca 5 kapitler i bibelen sammen  hver uke og på den måten går man i fellesskap igjennom hele Bibelen. Når man er ferdig med Johannes Åpenbaring begynner man på 1.Mosebok igjen.

5.     Torsdag: Tjenesteskolen: ca 15 min fordelt på 3 korte taler hvor den enkelte medlem for øvet seg på å holde taler.

6.     Torsdag: Tjeneste møtet: 30 min hvor man deler disse minuttene inn i 3 poster som handler om den kristne tjeneste, altså vår formelle forkynnelse. Her læres menigheten opp i hvordan lede bibelstudier.

7.     Mandag, onsdag, fredag og lørdag har Menigheten også fremmøter. Dette er møter hvor man samles i fellesskap for å be en kort bønn for så å inndeles i grupper før man går ut for å forkynne fra hus til hus.


Nå forstår du sikkert sannheten i Jehovas måte å gjøre tingene på. Når Bibelen sier ”De som er plantet i Jehovas hus, i vår Guds forgårder, de skal blomstre”, er det bare til å ta av seg hatten for hva Jesus Kristus, menighetens hode, har greid å få til  unisont og endrektig over hele verden (1.Kor.1:10, Jesaja 2:2-3). Den kristne menighet er i sannhet SELV nøkkelen til vekst.

Ingen kommentarer: