tirsdag 1. april 2014

Bevisbare Profetier

Her om dagen gikk jeg og eldste sønnen fra hus til hus og forkynte. På én av dørene fikk vi en interessant samtale. Vedkommende trodde at Bibelen var geografisk sann, men ikke profetisk. Vedkommende, som ikke trodde på Gud overhode, hadde tatt med seg bibelen og reist til Israel. Her brukte han bibelen som guide bok. Han var strålende fornøyd over dens nøyaktighet.

Det var derfor med stor glede vi kunne vise ham at Bibelen også var en profetisk sann bok. Vi viste ham profetien som Daniel fikk se i Daniel 8:1-8. Her ser Daniel en Vær som blir stunget ned av en Geitebukk.  Geitebukkens horn rives av til tross for seier og det vokser opp 4 nye horn i Geitebukkens hode.

Du kan jo tenke deg vår ”ikke kristne venns” ansiktsuttrykk når vi fortalte at denne profetien beviste at Bibelen var overnaturlig.  Nettopp…han forsto ingen verdens ting og lurte på om dette var alt vi kunne komme med.

Det var derfor med glede at vi kunne fortelle ham at Daniel heller ikke forsto noe, men at en engel måtte forklare ham profetien. Vers 20-22 forteller engelen at Væren var Medio-Persia og at Geitebukken var Hellas. Hornet var den store kongen av Hellas og når han hadde seiret, ville han dø og 4 nye generaler ville ta over hans rike.

Vår ”ikke kristne venn” måtte tenne en røyk når vi viste på Wikipedia at Daniel skrev sin profeti ca 200 år FØR den gikk i oppfyllelse.

I dag var jeg hos ham igjen. Han gledet seg noe veldig til uken. Da skal jeg vise ham at Kyros ble nevnt i Bibelen ca 150 år FØR han ble født (Jes.44:28), at Jesu dåp og dødsdag ble profetert i detalj ca 550 år FØR det skjedde (Daniel 9:24-27), at dommen over Israel HAR GÅTT i oppfyllelse i år 70 i følge Josefus (5.Mos.28:15,37,49-53), at Jesus FORUTSA det ville gå 1 generasjon fra hans profeti om Templets ødeleggelse til dets oppfyllelse (Luk.21:19-24, 32) og at Babylon ER som Sodoma og Gomorra tross Saddam Husseins anstrengelser om å bygge byen opp igjen, eksakt slik som Jesaja 13:19-20 forutsa.


Vet du, det finnes mange, mange, mange slike profetier. Du behøver ikke være redd for Bibelens troverdighet. Bibelen er en geografisk, arkeologisk, historisk og profetisk bevisbar bok. En bok verdt å satse hele sitt liv på. Jesus kalte boken for Sannheten (Joh.17:17) Våger du å ta den på alvor?

Ingen kommentarer: