lørdag 12. april 2014

Det er mulig å bli ledet av Guds Ånd

Mange av oss lever alt for menneskelig. Vi tenker naturlig, lever naturlig, handler naturlig og forventer oss rett og slett kun naturlige ting. Gud vil ikke at vi skal leve slik. Jesus refset Peter og sa til ham at han tenkte menneskers tanker og ikke Guds (Matteus 16:23) Hvilken realitet ønsker du å leve i?

Som troende er vi helt nødt til å åpne opp for en dimensjon ekstra, nemlig Guds realiteter. Romerne 8:14 sier at "For alle som ledes av Guds Ånd er Guds Sønner". Det er altså fullt mulig å bli ledet av Guds Ånd. Er vi åpen for å bli det i hverdagslivet vårt?

Det å bli ledet av Guds Ånd krever at vi er åpne for dens impulser og innskytelser. Guds Ånd leder oss aldri ut over det skrevne ord og gjør oss aldri fanatiske eller rare, men like vel kreves det at vi er åpne for dens ledelse. Galaterne 5:16,18 og 25 forteller at vi kan vandre ved ånden, leve ved ånden og bli ledet av ånden. Dersom vi lar ånden virke vil vi bære god frukt, gi ære til Gud og velsigne de rundt oss.

Når vi åpner opp for åndens realiteter i hverdagen, blir livet betraktelig mye mer spennende. Våger vi det?

5 kommentarer:

Anonym sa...

God dag! Jeg lurte på om dere som står bak bloggen er Jehovas vitner??, siden dere snakker så mye om rikets sal osv.

veldig mye innteresant lesning, med jeg undres over hva som har gjort at dere har kommet til dette standpunkt.Siden du selv sier at du tidligere har vært luteraner og vært aktiv i trosbevegelsen. Vil det si at du ikke lenger ber i tunger,tror at Jesus ikke lenger helbreder, og ikke tror på de 5 foldige tjenestegavene, som jeg har forstått at jehovas vitner ikke tror på???

Hvordan kan et jehovas vitne ha et bønneliv, når man ikke skal tilbe Jesus som Gud. Ber man bare til jehova, og hvem tar bort synd uten Jesus??? Og er det slik å forstå at jehovas vitner har et eget synderegister på hver enkelt medlem?? Hvordan fungerer et jehovas vitnes bønneliv uten tilgivelse og renselse i Jesu blod?? Med hvilken rett har det dømmende råd i rikets sal, rett til å støte ut medlemmer??? Er dette kristen nestekjærlighet??

Du sier også at rikets sal er en menighet som står støtt og grundig nå i disse enhetstider, men jeg spør derfor om hvilken rolle vakttårnet har med dette å gjøre.Det er vel egentlig ikke så veldig vanskelig å forstå at rikets sal er i slik teokratisk ordning, når vakttårnet har et slik grep på alle jehovas vitner rundt omkring i verden, og at all lov skal utgå derifra??

en annen ting: Døde ikke jesus på et kors??? Ble han hengt opp på en pidesstolpe, eller en enkelt bjelke, slik som jeg har forstått det er korset ikke forenelig med jehovas vitners lære. Korsfestelse er jo historisk dokumentert. Det var jo en slik vanlig sak som romerne utførte på fanger. flere tusen har jo blitt korsfestet opp igjennom historien av romerne.

Kom Jesus tilbake i 1914??? Vil ikke jehova spare barn i harmagedonslaget, og er det bare jehovas vitner som er de ekte kristne, og alle oss andre er ute??

Hva med de 144.000 som er åndskapninger i himmelen, mens resten skal leve på jorden i evigheten. Du utelukker at det er kjødelige jøder som er blitt frelst, men er da disse kun forbeholdt jehovas vitner, og er disse ikke allerede i himmelen, eller skal disse fortsatt ta nattverd den 14 april hvert år???

Du framstiller rikets sal som det reneste glansbilde her på jord, men hva med de 6000 barn som er blitt utsatt for seksuelle overgrep, hvor ingen vil gripe inn og hjelpe, fordi dette skal ties ihel og ordnes opp internt, og ihvertfall ingen verdslig regjering eller myndighet skal få ha noe innsyn.Alt det ytre skal se fint ut, og da gjelder det å ha kontroll på alt.

Beklager hvis Du oppfatter dette som kritikk. Det er ikke meningen. JEG SPØR. Hadde jehovas vitner vært sannheten hadde jeg gitt meg selv over med hud og hår, men jeg har opplevd flere skyggesider enn det som du fremstiller. Blant annet har jeg opplevd telefonterror, hvor jeg ble truet av at meg og min familie skulle dø.Vender du deg imot dem ville alle syndene dine bli brukt mot deg.

Det som også forbauser meg er hvordan Du som et vitne kan få ha denne bloggen, hvis du er døpt i rikets sal da? Tilater de det, altså at Du kan få ha dine egne teologiske andakter???

Hvis Du er lykkelig i Jehovas vitner, skal ikke jeg ødelegge gleden, men jeg håper at du hvet hva Du gjør, kjære deg. For meg kræsjer dette iallefall veldig, men Du hvet vel hva du gjør, får jeg håpe.

Gud velsigne Deg

Disiplene sa...

Tusen takk for en hel rekke spørsmål. Disse spørsmålene skal vi besvare, men siden det var såpass mange, skal vi besvare dem litt etter litt. Gi oss en dag eller to, så skal vi ha besvart de fleste spørsmålene dine. Husk at vi oppfatter det stort sett bare positivt når spørsmål stilles. Folk må ha rett til å være kritiske, frustrerte og undrende uten at vi skal oppfatte dette som opprør. Ha en fortsatt god dag videre.

Disiplene sa...

Hei Anonym.

Det er som tidligere nevnt kjempe flott at du stiller spørsmål. Oppriktige spørsmål uansett hvor kritiske de er, er velkomne.

Du stiller et lass med spørsmål, så jeg skal svare så godt det går. Beklager at jeg sikkert ikke får med meg alt. Her kommer noen av de spørsmålene du stilte og våre svar:

1.Hvordan kan Jehovas Vitner har et bønneliv når man ikke tilber Jesus som Gud? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner ber til Faderen i Jesu navn. De sanne tilbedere tilber Faderen i ånd og sannhet lærer Jesus oss (Joh.4:23-24)

2.Hvem tar bort synden uten Jesus? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at bare Jesus kan ta bort synden (1.Joh.1:7)

3.Jehovas Vitner har et synderegister for hvert medlem! Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at vi ikke skal holde synden opp i mot noen dersom den er angret og gjort opp for. Jehovas Vitner har derfor ingen synderegister (Rom.4:6-8). Derimot får ikke menn som har forgrepet seg på barn noen sinne mer lov til å ha oppgaver i menigheten. Dette er ikke pga et synderegister, men for skape en tillitt til at slikt ikke skal skje igjen i en menighetssetting.

4.Hvordan fungerer et bønneliv uten tilgivelse i Jesu blod? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at det er bare på grunn av Jesu blod vi kan komme rene innfor Guds trone i bønn (Hebr.4:14-16)

5.Hvilken rett har et dømmende råd til å ekskludere menighetsmedlemmer? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at Menigheten kan og skal ekskludere menighetsmedlemmer som ikke ønsker å leve etter bibelen (Matt.18:15-17 + 2.Kor.5). Det er praktisk at et knippe modne menn som representerer menigheten gjør dette.

6.Er dette i så fall nestekjærlig? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at dette er en nødvendig og kjærlig handling slik at overtrederen kan gå i seg selv. dessuten er det kjærlig overfor alle "fårene" som ikke lenger blir utsatt for "ulv"(2.Tess.3:14)

Disiplene sa...

Del 2 av 3

7.Vakttårnets rolle for enhet? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at i endens tid skal alle være opplært av Jehova. Profetien i Jesaja 2:2-4 forteller at ”Lov skal utgå fra Sion”. Det utgår ingen lov fra det fysiske Sion i dag. Hvordan skal vi forstå dette? Bibelen er den eneste inspirerte Sannhet. Samtidig lovet Jesus at Guds Ånd skulle veilede til den hele og fulle sannhet (Joh.16:13) Jesus lovet at det skulle stå frem en ”tro og klok tjener” i endens tid som ”gav rett mat i rett tid” (Matt.24:45) Én av de kanalene for bibelundervisning er Vakttårnet. Vakttårnet skaper enhet på den måten at den gir bibelundervisning og ikke går ut over det som står skrevet. Vi blir enet i tro og lære (Ef.4:4-6)

8.Døde Jesus på et kors? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner sier at Jesus døde på en STAUROS (greske ord for pæl)

9.Kom Jesus tilbake 1914? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer ikke at Jesus kom tilbake 1914, men at ”Hedningenes fastsatte tider” utløp dette året (Lukas 21:24). Siden nasjonene ikke lenger fikk rett til mer herredømme, fikk Jesus utøket makt som Konge (Åp.11:15)

10.Vil ikke Gud spare barn i Harmageddon slaget? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at bare Gud ved hjelp av Kristus dømmer verden. Jehovas Vitner aner ikke hvem Gud sparer eller ikke sparer (Apg.17:31). Det vi vet med sikkerhet er at barn ikke nødvendigvis ble spart før i tiden når Gud dømte (Esekiel 9:6)

11.Er det bare Jehovas Vitner som er de ekte kristne? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at definisjonen på en kristen er å etterfølge Jesus nøye i Hans fotspor (1.Pet.2:21). Man er bare Jesu venn dersom man gjør hva han sier (Joh.15.14). De sanne kristne må lære andre "alt hva han har befalt - ikke noe av det han har befalt". Når samtlige av de andre kirkesamfunnene på jorden eksempelvis lærer motsatt av hva Jesus lærer om hvem som er Gud (Joh.4:24, Joh.17:3, 1.Kor.8:6) har kristenheten gjort seg skyldig til å dyrke ”andre guder enn meg (sier Jehova i 2.Mos.20:3) Har vi ikke samme Gud, har vi ikke samme religion.

12.Hva med de 144 000? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner sier at disse ikke er jøder. De følger nemlig Lammet som er Jesus (Åp.14:4). Jødene følger ikke Lammet. De tror ikke på ham. Siden disse 144 000 har inngått en pakt om et Himmels Rike med Jesus, vil de ta del av paktsmåltidet hver 14 Nisan.(Luk.22:28-30)

Disiplene sa...

Del 3 av 3

13.Hva med 6000 barn som er misbrukt seksuelt? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at all form av seksuelt misbruk er feil. De som praktiserer slike ting arver ikke Guds Rike (1.Kor.6:9-10) I motsetning til Den Katolske Kirke omplasserer ikke vi overgriperne, men vi ekskluderer dem og melder dem til politiet. Heldig vis har dette kommet mye frem i media og i ulike rettsaker verden over slik at retningslinjene hos Jehovas Vitner i dag har blitt skjerpet. Alle påstander om misbruk blir umiddelbart meldt til Politiet slik at de kan etterforske sakene.

14.Jehovas Vitner bedriver telefonterror. Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at vi skal respektere alle og holde fred med alle så langt det beror på oss (Rom.12:18). Dersom du har opplevd telefonterror høres dette helt absurd ut. Ingen Jehovas Vitner skal oppfører seg slik. Kan det være at du har blitt ekskludert og oppfattet de bibelske konsekvensene av å praktisere synd som terror?

15.Kan et av Jehovas vitner ha sin egen blogg? Vårt svar = Bibelen og derfor Jehovas Vitner lærer at alle mennesker har sine talent fra Gud. Noen synger, noen er flink til å male, noen utgir bøker av ulike slag. Ingen ting av dette er feil så sant man ikke gjør det i menighetens regi. Menigheten er ikke til for at de med ulike talent skal boltre seg fritt. Dog bør man forvalte sine egenskaper og talent (Matt.25:21). Det som blir feil er om et av Jehovas Vitner går ut og sier at ”Jeg som person gir rett mat i rett tid. Hør på meg”. Da drar man folk etter seg selv og gir seg selv en posisjon han ikke har fått. Vår blogg er bare ett redskap av mange vi personlig bruker i forkynnelsesarbeidet Jesus befalte oss å utføre (Matt.28:18-20).

Et spørsmål til deg: Hvilken religion på jorden kan du vise til følger Jesus og Hans Ord kompromissløst?