søndag 13. april 2014

Hva skjer med alle de ikke-kristne som ikke har hørt?

Utrolig mange mennesker tenker mye over hva som skjer med de som ikke har fått en god mulighet til å tro og ta i mot Jesus og følge ham. Hva skjedde egentlig med nabogutten til Faraos datters svigerfar 2500 år F.Kr? Hvordan vil Gud behandle den 10 år gammel afghanske jenten som døde uskyldig i en muslimsk terror handling uten engang å ha hørt navnet Jesus? Hva med alle de aborterte barna som ikke rakk å ta et valg for eller mot Jesus?  Hva med alle unådde, psykiske syke og ufrivillig manipulerte?

Når Bibelen sier at syndens lønn er DØD, er dette sant (Rom.6:23). Alle mennesker som ikke har fått sine synder tilgitt i Jesu navn, dør i sine egne synder. De har ingen garanti for å få evig liv. De derimot som har reagert positivt på å ha Jesus som Herre, vil få evig liv i gave (Joh.3:16).

Nå skal jeg fortelle deg noe du muligens ikke har tenkt så mye over. Romerne 6:7 gir oss løsningen på vår utfordring: "For den som er død, har blitt frikjent for sin synd". Legg merke til hva Gud sier. Gud har sagt at straffen for å synde er å dø (Rom.6:23). Dersom du dør, har du betalt din straff. Du har derfor blitt frikjent fra din egen synd. Det kjipe er at du ikke lenger lever, hvordan kan Gud løse dette?

Det fantastiske er at Gud forteller oss at BÅDE de rettferdige OG de urettferdige vil oppstå fra døden (Apg.24:15). De rettferdige er de som har tatt i mot Jesu forsoning og gjennom troen står i en rettferdig stilling overfor Gud (Rom.5:1). Som tidligere nevnt får de evig liv i gave pga troen på Jesus. Men hvordan kan de urettferdige få livet tilbake? De har jo ingen tro på Jesus! Nei, det er rett. De har ikke noen garanti for å bli oppreist fra de døde. Men hvorfor blir mange av dem dette like vel? Hvordan kan Gud si at de like vel skal oppstå? Hva skjer med dem da i så fall? Skal de straffes? La meg illustrere:

Da Anders Behring Breivik ble dømt fikk han lovens strengeste straff. Spørsmål: Den dagen han spaserer ut av fengslet etter endt soning, har vi rett å straffe ham da? Nei, selvsagt ikke. Han har sonet sin dom.

Slik er det med de urettferdige også. De er dømt til døden pga sin synd. De tok ikke i mot en utfrielse ved Jesus Kristus. De har ingen rett til videre liv. MEN siden Gud er rettferdig ønsker han like vel å oppreise mange av disse som ikke har fått mulighetene til å velge side. Han vil gi alle en rettferdig sjanse til å lære om ham. Hvordan skal han kunne gjøre det? Han oppreiser dem fra graven.

På hvilket grunnlag kan han oppreise dem fra graven? De trodde jo ikke på Jesus? På samme måte som Anders Behring Breivik har sonet sin synd når han har sonet ferdig sin straff, kan Gud oppreise dem han vil som har sonet ferdig sin straff, altså døden. I og med at de har sonet ferdig har Gud en juridisk rett til selv å velge om hvem som han vil oppreise. Når de først er oppreist kan Gud ikke lenger dømme de for ting de gjorde FØR de døde. De har jo sonet ferdig sin dom. Slik er det med ABB også. Vi kan ikke dømme ham for det han har gjort ETTER han har sonet ferdig sin dom.

1000 års riket blir fantastisk. Her vil alle de urettferdige (de som ikke fikk god nok mulighet til å lære Gud og Jesus å kjenne) få mulighet til å lære Sannheten å kjenne. Når de 1000 årene er omme vil det komme en endelig dom. Her blir menneskeheten dømt etter hva de gjorde ETTER oppstandelsen, ikke hva de har gjort FØR oppstandelsen, for hvordan kan en rettferdig Gud dømme noen for ting de allerede har sonet straffen for?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bibeltolkning. Mange mennesker vil få en ny sjanse i tusenårsriket. Men med dette kan man reise flere spørsmål. Jesus ble jo spurt om hva som skjer med de som har hatt flere ektefeller, hvilken av dem skal de gifte seg med etter oppstandelsen? Jesus svarte at det ikke blir inngått ekteskap etter oppstandelsen.

Dette er jo interessant. Hvis oppstandelsen er legemlig på jorden, så blir det ikke ekteskap og fødsler der. Nye mennesker står altså opp fra graven. Eller blir det slik at det blir født mennesker der også, med foreldre som aldri har levd før (i den gamle verden)?

Man kan jo også spekulere litt over hvordan samfunnet i et slikt tusenårsrike vil se ut. Det blir ingen syke der, så helsesektoren vil ikke finnes mer. Det samme gjelder kriminaliteten, justissektoren blir borte. "Ikke skal en bygge og en annen bo" skrev Jesaja om tusenårsriket. Byggebransjen blir borte. "Lammet skal beite med løva". Både mennesker og dyr blir altså veganere. Store deler av landbruksproduksjon blir borte. Hva med energiproduksjon? Jorden vil sannsynligvis få et behagelig klima, energi til oppvarming og nedkjøling blir det mindre behov for. Hva med transportsektoren? Blir det fortsatt behov for å flytte på personer og gods? Trolig vil skip, tog, fly og biler bli overflødige. Blir det behov for et pengesystem? Neppe. Det hefter seg urett med pengene, sa Jesus.

Vi sitter igjen med småbruk og naturalhusholdning i tusenårsriket. Folk produserer sine hus, sin energi og sin mat lokalt, til eget bruk.

Men kanskje de fleste vil jobbe med musikk, kunst og kultur?

Anonym sa...

Ingen skal lære å føre krig, skrev Jesaja. Militære styrker blir ogso borte...

Disiplene sa...

Hei Anonym.

Her har du masse bibelske tanker som jeg tror du har helt rett i.