mandag 14. april 2014

Hva er det som gjør deg så glad?

Jesus var stort sett alltid glad. Hvorfor? Det er nok mange årsaker til det. Dels er glede en av åndens frukter (Gal.5:22) og Jesus var jo fylt med Guds Ånd. En annen ting er jo det faktum at Jesus gjorde Guds vilje (Joh.4:34), noe som alltid gjør oss glade i hjertet og sinn. For det tredje sier jo Hebr.12:2 at han så frem i mot "den glede som var holdt frem for ham", dvs Jesus hadde full fokus på den belønning som lå å ventet på ham. Belønningen skapte glede i hans liv.

Det jeg tenkte å vise deg i dag var Salme 45:7. "Du har ELSKET rettferdighet og du HATER ondskap. DERFOR har Gud, din Gud, salvet deg med JUBLENDE GLEDES OILJE mer enn dine partnere".

Ser du en fjerde årsak til at Jesus alltid var glad i hjertet? Nettopp. Han ELSKET rettferdighet og HATET ondskap. Frukten av denne flotte likevekten var ikke fanatisme, arroganse eller besserwisshet. Frukten var en vedvarende glede. En glede Gud selv salvet ham med.

Vi kan også oppleve glede i livet. Hva er det som gjør oss så glade? Vi kan etterligne Jesus. Vi kan lære oss å elske alt det som er rett og rettferdig og vi kan lære oss å opparbeide et hat i mot alt det som er ondt. Når vi i tillegg blir fylt av Guds Ånds frukt, gjør Guds vilje i livet og holder fokuset på belønningen vil hjertet på sikt boble over av tilfredshet og glede. Det er jo gleden i Herren som er vår styrke! (Neh.8:10)

Ingen kommentarer: