torsdag 24. april 2014

Hva med dyrene?

Det er grusomt å se mishandling av dyr. Selvsagt er mishandling av mennekser enda værre. Menesker står over dyrene. De er skapt i Guds bilde (1.Mos.1:27). De har full råderett over dem og de har rett til å spise dem som føde (1.Mos.1:28, 9:3).

Like fullt bryr Gud seg om dyrene. 5.Mos.22:4 forteller at "dersom du ser et esel eller en okse som faller i grøften skal du ikke trekke deg unna, men hjelpe dem opp" og Ordspråkene 12:10 sier: "Den rettferdige har omsorg for sitt husdyrs sjel". Gud vil altså at vi skal ha omsorg for dyrene.

Dyrene har sine arbeidsoppgaver på jorden. Eksempelvis kan vi være takknemmelige for at åtseldyrene holder kretsløpet i gang. Ordspråkene 30:24-28 viser oss en annen side med dyrene. Vi kan nemlig lære mer om Skaperen når vi ser den vidsommen dyrene praktiserer. Det er ikke uten grunn Ordspråkene 6:6 sier: "Du late, gå til mauren. Se dens veier og bli vis". Sist men ikke minst er dyr fantastiske å ha som kjæledyr.

Men hva vil skje med dyrene i Paradiset? Jesaja 11:6-7 forteller oss at: "Ulven skal i sannhet bo en stund sammen med værlammet og sammen med kjeet skal leoparden legge seg ned og kalven og ungløven med manke og det velnærte dyret, ja alle sammen skal bli ledet av en liten gutt. Ku og bjørn skal beite og deres unger skal legge seg ned sammen. Selv løven skal ete halm som oksen". 

Vi kan være trygge på at Himmelens og Jordens skaper er en dyrevenn. I Paradiset vil dyrene få helt andre livsvilkår enn det de har nå. Jehova er sannelig god mot alle. 


1 kommentar:

Anonym sa...

ja så sannelig så er Javhe god mot alle, både mot folk og fe.

Jeg trur jeg må legge hendene på katten min i dag. Jeg tror at han har litt hodeverk.Adonai ordner saken. HALLELUJA.