onsdag 2. april 2014

Du kan ikke dø – jeg skal danse i bryllupet ditt.

Her om dagen så jeg et program på TV2.  ”Vårt lille land” gav oss en historie om en psykisk syk schizofren dame som ønsket å avslutte livet fordi hun var ”så stygg”, ”ikke god nok”, ”ikke verdifull nok” osv. Stemmene i hodet ropte høyere enn fakta. Hun var såpass syk at livet så ut til ikke å kunne reddes.

På sykehuset jobbet en sykepleier som kunne yrket sitt og som elsket henne nok til å ta seg av henne. Hva gjorde hun? Uke ut og uke inn bare satt hun på gulvet med henne og sa om og om igjen: ”Du skal ut av dette mørke. Du får ikke dø – jeg skal nemlig danse i bryllupet ditt”.

Plutselig en dag gikk ordene inn i hjertet til den psykisk syke. Gradvis fikk hun troen tilbake på seg selv igjen og i dag er hun helt frisk. Hvilken fantastisk historie.

Gud er slik denne sykepleieren. Han sitter ved vår side og sier om og om igjen at han elsker oss og at vi er verdifulle i hans øyne. Han forteller oss at han planlegger ”framtid og håp”  for oss (Jer.29:11)

Dersom du er en som sliter med negative tanker om deg selv anbefaler jeg deg å slippe Guds røst inn i hjertet. Husk at du har masse å leve for. Du ER verdifull. Du ER fin nok. Du ER elsket. Husk: Ikke bare Gud elsker deg, men også familien din gjør det. Om du ikke har en familie skal du vite at Guds Menighet bryr seg om deg. (Joh.13:34-35).

En annen ting du må vite er at den situasjonen du nå opplever kan forandres. Du har det vondt i dag, men du vet ikke hvordan du har det i morgen. I morgen er det en ny dag med nye muligheter. Ingen av oss vet hva morgendagen vil bringe av overraskelser.

Skulle du ha en kronisk lidelse kan det være at du kan forandre innstilling til denne lidelse til tross for at selve lidelsen ikke blir forandret. Hvordan du og jeg takler et problem er avgjørende. Du husker sikkert sko selgerne som skulle selge sko i Sahara. Den negative kom hjem og sa: Her er det ingen som bruker sko. Jeg fikk ikke solgt noen sko. Den positive kom hjem og sa: Det er bare til å flytte hele skofabrikken ned hit. Her er det ingen som bruker sko så her har vi monopol på salgene vi får. Nå blir vi styrt rike”.  Kan du revurdere hvordan du ser på livet ditt?

En tredje ting som er verdt å tenke på er at du kan kaste all bekymring på Gud (1.Peter 5:7) Dette gjør du i bønn. Åpent og ærlig snakker du med Gud og ber ham om hjelp. Det finnes nemlig hjelp å få. Bønn er noe åndelig, men du kan også få profesjonell hjelp. I dag er det mange flinke psykiatere og masse gode medisiner som kan lette på smerten du føler på. Du kan altså lette på trykket både til Gud og til en psykiater eller psykolog. Det er ikke feil å oppsøke hjelp fra begge plasser!

La oss i dag være gode mot hverandre og heie på hverandre. La oss billedlig sett formidle til alle de rundt oss at: ”Du kan ikke dø – jeg skal nemlig danse i bryllupet ditt”.




Ingen kommentarer: