onsdag 30. april 2014

Jehovas nidkjærhet for de svake

Jehova er den høyeste Gud. Han er allmektig, full av kraft, rettferdighet, visdom og kjærlighet. Mange er redde for å nærme seg Ham. De synes det er litt for skummelt å bli beste venn med en som kan tituleres Himmelens og Jordens skaper.

Gud er ikke en gud som ikke bryr seg. Han elsker selv de som ingen ting er og som er nederst på den sosiale rangstige. 2.Mos.22:22-24 forklarer litt av Jehovas nidkjærhet for de svake. Her sier Han:

"Dere skal ikke plage en enke eller en farløs gutt. Hvis du på noen måte plager ham, skal jeg, hvis han bare roper på meg, visselig høre hans rop, og min vrede skal virkelig blusse opp, og jeg skal sannelig drepe dere med sverdet ,og deres hustruer skal bli enker og deres sønner farløse gutter".

Klar tale, ikke sant? På lignene måte må også vi være overfor svake menesker. Ikke at vi skal advare mennesker med tilintetgjørelse dersom de ikke gjør hva vi sier (Det er det bare en rettferdig og allmektig Gud som kan), men vi skal være nidkjære over at de svake får sine behov møtt.

Hvilke behov har våre "enker og farløse"? De har sosiale, økonomiske, emosjonelle og åndelige behov. I menigheten får de dekket disse behovene. Har du lyst til å være Menighetens utrsakte arm i dag og lete etter folk med behov? (Matteus 22:9-10)

"Den form for tilbedelse som er ren og ubesmittet fra vår Guds og Fars synspunkt, er denne; å se til foreldreløse og enker i deres trengsel og å holde seg uplettet av verden" Jakob 1:27

Ha en spennende leteaksjon på feltet i dag!

Ingen kommentarer: