tirsdag 15. april 2014

Jesus styre opprettholdes av rett og rettferd

I den kjente Kristus profetien nevner Jesaja i det 9. kapittel at "Det skal ikke være noen ende på det fyrstelige herredømmes omfang og på freden, over Davids trone og over hans rike, for at det skal grunnfestes og opprettholdes ved rett og rettferdighet, fra nå av og til evig tid. Det er hærstyrkenes Jehovas nidkjærhet som gjør dette"(vers 7).

Jesu herredømme skal altså grunnfestes og opprettholdes ved rett og rettfedighet.

Menigheten er jo den institusjon som Kristus i dag er Herre over. Før den nye paradisiske jorden hvor "rettferdighet bor" (2.Pet.3:13) kommer til syne, er altså Menigheten stedet hvor "rett og rettferdighet" praktiseres. Rett og rettferd er med andre ord byggmateriale, eller limet som holder Kristi styre sammen.

Dersom Menigheten ikke hadde hadde en grunnvoll av å praktisere rett og rettferdighet ville ikke Kristi styre blitt opprettholt. All urettferdighet, all partiskhet, all feilbehandling av mennesker både i og utenfor menigheten, all økonomisk "fiffel" etc. ville da ha vært som kreft i beinene. Menigheten ville ha rast.

Det er derfor Menigheten må være åndelig ren, økonomisk ren og moralsk ren. Er den ikke det, er den ikke Kristi Menighet (Gal.1:6-10)

Hvor ekstremt takknemmelig er vi ikke over å tilhøre en menighet hvor rett og rettferdighet praktiseres ned til minste detalj. Vi blir trygge, glade, bekymringsløse og lykkelige. Jesus gjør virkelig en fantastisk bygge jobb (Matt.16:18) og profetien i Jesaja får sin oppfyllelse når den konkluderer med at "Det skal ikke være noen ende på freden".

All ære til "Herstyrkenes Jehova og hans nidkjærhet som gjør alt dette".


3 kommentarer:

Anonym sa...



Dette hørtes jo helt fantastiskt ut. Det må være som å være med midt i et eventyr.

Når du snakker om menigheten, mener du ikke da rikets sal?

Tror du virkelig at Gud bare kan tale til menneskeheten gjennom vakttårnet i dag, som den eneste profetiske kilden på jorden? da må Gud være veldig lite allmektig, og vanskelig å få kontakt med, slik som jeg ser det.

Tror du ikke at den Hellige ånd er her på jorden, og kaller på mennesker til omvendelse?

Mvh. Linus

Disiplene sa...

Hei Linus og takk for spørsmålene du stiller.

Vi opplever det fantastisk. Det må jeg innrømme. Det er nok ikke som å være i et eventyr, men mer som et åndelig paradis som fungerer. Når rett og rettferdighet blir vektlagt i alle ting annulleres maniupulasjons mulighetene og verdigheten til medlemmene blir ivarettatt. I tillegg kan man i menighets sammenheng alltid stole på at det som er rett og det som er rettferdig seirer (Les gjerne Jesaja 11:1-5)

Når det gjelder om Gud taler profetisk gjennom Vakttårnet så er svaret på det at bare Bibelen som er inspirert av Gud. Vakttårnet er ikke inspirert slik Bibelen er det (2.Tim.3:16-17).

Vakttårnet har tatt feil før og kommer sikkert til å ta feil igjen. Bibelen tar aldri feil. Det flotte med Vakttårnet er at det bestreber seg på å holde seg til Bibelen som eneste autoritet. Når Vakttårnet har tatt feil kommer nye artikler som beklager feilen og som retter dette opp (senest studieutgaven fra juni i år som justerte detaljer om endetiden)

Vi tenker slik:

1. Bibelen er Sannheten = Joh.17:17

2. Vi må ikke gå ut over det som står skrevet = 1.Kor.4:6

3. Holder vi oss i ord og handling til det som er skrevet, ja da er vi av Sannheten (Joh.18:37b)

4. Guds Ånd er Sannhetens Ånd. Guds Ånd kan ikke lyve. Bare de som holder seg til Sannhet har Guds Ånd. = Joh.16:13

5. Den menighet som holder seg til Ordet og ikke går ut over det som står skrevet er altså den Menigheten Jesus bygger. Jesus er ikke åndelig schizofren og kan ikke lyve eller undervise falskt (Matt.22:16) I alle de store linjene er det Jehovas Vitners Menigheter som gjør dette (en kjensgjerning som er vel verd å teste).

Som du ser i kristenhetens verden så forlater den ene etter den andre prinsippet om "å ikke gå ut over det som står skrevet". Biskopene velsigner homo ekteskap og Ekman blir katolikk som ber til Maria og tror på Skjærsild (For å bruke 2 ytterpunkt). Jehovas Vitner forlater aldri Ordet. Ei heller det redskapet Jehovas Vitner bruker i offentlig forkynnelse, nemlig Vakttårnet og Våkn Opp!

Når det gjelder Guds allmakt og at han er vanskelig å få komme i kontakt med dersom han bruker Vakttårnet er det bare å si at Vakttårnet og Våkn Opp! deles ut hver eneste måned i tilsammen 90 millioner 742 tusen (94 742 000) eksemplarer. Gang det med 12 og så ser du hvor mange familier som regelmessig får skriftlig bibelundervisning hvert eneste år.

Når vi deler ut over 90 millioner undervisningsblad GRATIS hver enenste måned og samtidig tenker over at det er på 213 språk de blir utgitt, er det altså ikke vanskelig å komme i kontakt med rett og sann undervisning. Spesielt når tilbudet om gratis bibelkurs blir tilbudt deg personlig.

I tillegg kommer JW.org som nå er på over 400 språk og Vitnenes egen hus til hus forkynnelse som i fjor var på 1 milliard 841 millioner 180 tusen 235 timer (1841180235) globalt. Det er vel knapt et hus her på planeten som ikke har blitt besøkt av Guds vitner.

Ellers har du rett i at Sannhetens Ånd er her på jorden. Det er sant og visst. Den drar mennesker til anger og omvendelse. Det vi må huske på Linus er at heller ikke Guds Ånd går ut over det som står skrevet, slik at dersom du opplever mennesker som gjør tegn, under og mirakler, men ikke holder seg til Bibelen, er de ikke av Guds Ånd til tross for at de selv sier at de er det (Matt.7:21-23).

Mvh Disiplene

Anonym sa...

Jeg tilhører ikke noen religion. Jeg tror på Jesus som personlig frelser, og tror ikke at Jesus var noen religionsstifter. jeg tror religion fører til død, men at Jesus fører til åndelig liv. Derfor tror jeg ikke at noen religion på jorden følger Jesus og hans ord kompromissløst, men at du må bli født på ny, og følge jesus i hjerte, og vandre i Jesu ferdiglagte gjerninger. Ef.2:10:

For vi er han verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

Da vil du ønske å gjøre Hans vilje og følge Hans ord KOMPROMISSLØST.

Jeg har aldri vært et jehovas vitne, og har derfor aldri blitt ekskludert. Skulle jeg bli ekskludert ifra Guds rike, så får
Jesus ta den avgjørelsen, og ikke et menneske.

Jeg leser bibeloversettelsen 1988, og ikke den nye verdensoversettelsen slik som du kanskje gjør?

1 kor 1:18 For ordet om korset er vel en dårskap for dem som går fortapt, men for oss oss som blir frelst, er det en Guds kraft.

I min bibel står det ikke at Jesus ble pælfestet på en torturpæl. Hva tror du egentlig på her?

mvh.Linus