mandag 7. april 2014

Har du hørt om byen uten strøm?

Tittelen på dagens lille andakt får nok de fleste til å stusse. Finnes det virkelig en by uten strøm? Nja…la meg fortelle kort hva Bibelen sier om saken.

Åpenbaringen 21:23 forteller om en by, det Himmelske Jerusalem, hvor det ikke behøves noen kilder til  lys foruten Gud selv og Lammet. Vers 24 sier: "Og nasjonene skal vandre ved hjelp av dens (det Himmelske Jerusalems) lys".

Selvsagt er det den åndelige lyskilden det er snakk om (Matt.5:14-16), men har du tenkt over at det er viktig å bli ledet av Det Himmelske Jerusalems lys? Hva er egentlig denne byen? Dersom du ser i vers 9 ser du at denne byen også blir definert som Lammets Hustru. Siden Jesus ikke kan gifte seg med en by, er det naturlig å tenke at selve byen består av noe, nemlig av mennesker.

Åpenbaringen 14:1 ser vi hvor mange som befinner seg i det Himmelske Jerusalem. Det er 144 000. Men hvem er disse? Det er noen som er kjøpt FRA menneskene og FRA jorden sies det i 14:3-4. Dette er åndelige israelitter kan Åpenbaringen 7:1-8 fortelle oss.

Hva er disse åndelige israelittenes funksjon? Jo, de skulle som sagt gi lys og dette lyset skulle nasjonene la seg lede av. Men er det ikke bare Gud som gir lys? Jo, men han bruker det åndelige Israel til å gi oss det. Dersom du går til 1.Mos.22:18 kan vi lese løftet Gud gav til Abraham, nemlig: "Og ved hjelp av din ætt skal alle jordens nasjoner visselig bli velsignet"

Hvordan kunne det fysiske Israel fungere som et lys fra Gud? Jo, i 2.Mos.19:5-6 sies det at Israel skulle være et kongerike av prester. Det er denne oppgaven det åndelige Israel nå har tatt over. Peter klipper jo i 1.Peter 2:9-10 ut 2.Mos.19:5-6 og forteller at DERE er nå blitt dette åndelige Israel. Paulus forklarer at dette åndelige Israel skal dømme verden (1.Kor.6:2) og at de sanne jødene er jøder som er omskåret på hjertet ikke på penis (Rom.2:28-29). Dette åndelige Israel blir altså et kongelig presteskap. Konger og Prester som skal herske over jorden til velsignelse for alle som bor på den (Åp.5:10)

I dag fungerer byen som ikke har strøm. Den kaster lys over en rekke sannheter som får oss fra nasjonene til å vandre på Guds veier (Jesaja 2:2-4). Sannheter som omhandler at Gud faktisk har et navn, om moral, vitnetjenesten, hvordan dyrke Gud, hvordan forstå Bibelen blir belyst på en klar og tydelig måte. Men også fallgrøftene blir belyst, nemlig læren om en udødelig sjel, helvetets læren, evolusjons læren, treenighetslæren og menneskenes egen selvvalgte måte å dyrke Gud på. Byen uten strøm lyser opp veien vi bør gå på.

Når vi velger å ta i mot lys fra Gud ved hjelp av det redskap Gud bruker til opplysing vil vi oppleve at Åpenbaringen 22:3 går i oppfyllelse, nemlig at "forbannelsen ikke vil være lenger". Tenk å være befridd fra åndelige forbannelser bare fordi man var ydmyk nok til å ta i mot lys fra en by uten strøm.



Ingen kommentarer: