tirsdag 8. april 2014

Visste du at du er en sau?

Mange liker å identifisere seg med dyr. Nasjonen Norge har en Løve i sitt emblem. Romerriket hadde Ørnen og Russerne liker å sammenligne seg med en Bjørn.

Jesus sier at du er en sau…(Joh.10:11)

At du er en sau er slettes ikke negativt. Det negative blir dersom du selv tror du er en leopard, tiger eller et annet dyr, når du egentlig er en sau. Hvorfor det? Jo, du tar nemlig valgene dine i livet ut i fra hvem du tror du er og etter hva du tror du greier å mestre i livet. Tror man at man er en løve, ja da tar man selvstendige, men gjerne litt overmodige valg. Man tror jo at man selv er størst, sterkest og best.

En sau forstår at han ikke er størst, sterkest og best. En sau forstår at han er avhengig av en hyrde for å kunne lykkes. Forstår vi det? Forstår vi at vi er avhengig av en hyrde for å kunne lykkes i livet?

Jehova er vår Hyrde. Vi mangler derfor ingen ting. Hvorfor? Han lar oss ligge i grønne enger og det er Han som leder oss til hvilens vann. Det er Han som styrker vår sjel og det er Han som leder oss på rettferdighetens stier for sitt navns skyld (Salme 23).

Er det noe rart at det er genialt å forstå at man er en sau? Jo raskere man forstår og aksepterer sin saue status, jo lettere og smidigere blir det for Jehova å være vår Hyrde.

I dag kan du bytte favoritt dyr. Du er hverken drage eller geit. Vær stolt over å være en sau som er avhengig av den gode hyrde for å kunne lykkes i livet (Joh.10:11-16).

Ingen kommentarer: