onsdag 23. april 2014

Synger du? Lyst til å begynne i kor?

"Hva i alle dager er det de synger om?" - hørt eller tenkt det før? Det kan være en sang du hører på radioen eller en supporter sang under en fotballkamp. Det er nemlig ikke alltid så lett å få med seg teksten. Når en tekst synges for fort, for utydelig eller alt for lavt er det nesten umulig å få med seg meningen.

I salme 45:1 sier Salmisten: "Min sang gjelder en Konge".

Det var klar tale. Helt umulig å misforstå. Sangen handlet om en Konge. Hva handler din sang om? Er din sang klar og tydelig? Går det an å misforstå teksten i det du synger? Handler din sang om en Konge?

I Apg kan vi lese om de første kristne. De sang klart og tydelig hele tiden. I kapittel 19 vers 17 kan vi lese: "Herren Jesu navn ble hele tiden opphøyd" I 4:18 ser vi at de "forkynte og underviste i Jesu navn". Paulus sier til Tessalonikerne at "Herren Jesu navn skal bli Herliggjort blant dere" og til Kolosserne sier han at "alt hva dere sier og gjør - gjør det i Jesu navn". De første kristne hadde bare 1 Konge, nemlig Jesus Kristus (Apg.17:7)

Sangen om Kongen var tydelig. Ingen misforsto teksten. De sang verken for fort, for utydelig eller for lavt. Slik bør også din sang være. Ingen skal kunne behøve å tvile på hva du egentlig synger om.

Vanskeligheter med sang stemmen? Bli med oss i koret da vel. Du vil aldri angre på at din sang skal gjelde en Konge.  Den sangen er nemlig en "life-long-hit" som skal synges i evigheter (Åp.5:9)


Ingen kommentarer: