tirsdag 22. april 2014

Er du innbudt til bryllup eller skal du gifte deg?

Spørsmålet er viktig å svare på. Det hadde jo vært katastrofalt å komme som gjest til sitt eget bryllup, ikke sant? Enda værre hadde det vært om du stilte opp som brud, når du egentlig bare var gjest.

Jesus skal gifte seg. Åpenbaringen 19:7 sier: "La oss fryde oss og være jublende glade, og la os gi ham æren, for Lammets bryllup er kommet og hans brud har gjort seg rede". Det er Jesus Kristus som er Lammet (Joh.1:29). Som brudgommer flest er han klar for bryllup.

Spørsmålet er, hvem er bruden som har gjort seg i stand? Bibelen svarer også på dette spørsmålet. Åpenbaringen 21:2 sier: "Jeg så også den hellige by, Det Nye Jerusalem, komme ned fra Himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud, pyntet for sin ektemann". Vers 9 og 10 sier det enda klarere: "Kom hit og jeg vil vise deg bruden, Lammets hustru. Så førte han meg i åndens kraft til et stort og høyt fjell og han viste meg den hellige byen Jerusalem som kom ned fra himmelen, fra Gud".

La du merke til hvem Jesus skal gifte seg med? Bruden var "Det himmelske Jerusalem". Åpenbaringen 14:1-5 forteller hvor mange som er på dette "store og høye fjellet Sion", nemlig 144 000.

Men, dersom Jesus skal gifte seg med de 144000, hvor blir det av oss andre? Det finnes jo millioner av troende. Åpenbaringen 19:6 gir oss svaret: "Lykkelige er de som er innbudt til aftensmåltidet ved Lammets bryllup". Vi andre er altså innbudt i selskapet. Vi er brudgommens venner, for å si det slik (Johannes 3:29).

Bibelen lærer altså at det er 2 forskjellig grupper av troende. Selv om begge grupper har Jesus som Herre, Frelser, Hyrde, Konge osv (Joh.10:16), er det bare én av gruppene som har ham som brudgom. Den andre gruppen er innbudte gjester som får del av brylluppets velsignelser. Uansett sivil status gleder vi oss over at bruden er klar, brudgommen er klar og festen står for døren.

Er det ikke passende at både brud og de innbudte fortsetter å by inn til bryllup ved å rope "Kom! - og la enhver som tørster komme og la enhver som ønsker det ta livets vann for intet" (Åp.22:17).

Er du innbudt til bryllup eller skal du gifte deg? Uansett; blir du med oss ut for å rope KOM?


Ingen kommentarer: