fredag 4. april 2014

Brant ikke våre hjerter i oss

Jeg blir alltid litt skeptisk til folk som sier at de har en tro, men som ikke brenner for den.  Troen skal være levende. Troen skal være personlig. Troen skal gjennomsyre.

Misforstå meg ikke. Jeg tar kraftig avstand fra det å være fanatisk. Fanatisme er usunt. Fanatisme er ikke likevektig og ofte ulogisk.

Paulus sier at vi skal være ”glødende i ånden”. (Rom.12:11) Jesus selv sier at vi ikke skal være lunkne (Åp.3:16). Gud vil at vi skal tjene av HELE vårt hjerte (Matt.22:37).

Spørsmålet er HVORDAN blir vi brennende i vårt hjerte? Svaret ligger i den teksten overskriften er hentet fra, nemlig Lukas 24:32. Der står det: ”Brant ikke våre hjerter DA HAN TALTE TIL OSS på veien. Da han ÅPENET SKRIFTENE FULLT UT for oss.


Brannen i hjertet kommer når du setter deg ned med Ordet og lar Jesus tale til deg. Be en bønn før du begynner å lese om at Guds Ånd skal veilede og opplyse. Dersom du setter av god tid til at Herren får betjene deg gjennom sitt Ord, garanterer jeg at hjertet på sikt begynner å brenne…og det kraftig….

Ingen kommentarer: